Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Ni är inget arbetarparti utan ett miljonärsparti, säger Mona Sahlin till Fredrik Reinfeldt hos TV4. Mobilisera mot minkpälsarna, hojtar kampanjledaren Bo Krogvig (S) på valupptaktsmöte.

Har Socialdemokraterna ingen som helst verklighetskontakt!? Pratar de inte med några människor som lever i friska luften utanför bunkern på Sveavägen 68? S-topparna låter som om det vore 1910-talets förstakammarhöger de kampanjade emot, men denna är hädangången sedan länge och dagens moderater tycks ha stöd av bortåt en tredjedel av väljarna.

Tror Mona Sahlin att det inger förtroende när hon kallar de lärare, ekonomer, projektledare, sjuksköterskor, metallarbetare och pensionärer som funderar på att lägga en M-röst i valurnan för ”miljonärer”? Tror hon verkligen att det är rätt sätt att vinna tillbaka dem till socialdemokratin? Eller menar hon rentav vad hon säger? Nästan alla tänkbara svar på de frågorna är lika neslående?