Annons

Idagbloggen

Anna Asker

Anna Asker

Många stickintresserade, eller stickomaner som en del kallar sig, har hört av sig med tips efter reportaget om stickning.
Britta Blomberg berättar hur hon började twittra om sitt nyvunna intresse för stickning i höstas och upptäckte hur många duktiga ”twitterknitters” det fanns att fråga om råd. Lika rogivande och meditativt som stickning är när det går bra, lika enerverande och stressande kan det vara när man kör fast.
Britta startade syjunta under hashtaggen #twitterjunta, där man får tips och råd i realtid. De har också börjat träffas i verkliga livet, en gång i månaden i Stockholm.

Stickad och virkad dansföreställning? Jodå, det finns det också. På ZebraDans pågår  dansföreställningen Stick och virk  för barn i åldern 4-10 år.  Scenografin har stickats och musiken skapats med virknålar och stickade grytlappar.

Den som är i Belgien i vår eller sommar kan se stickutställning med bland annat Sandra Backlunds stickade kläder på Fashion Museum Province of Antwerp – MoMu,

Och så skickade Inger Silverstolpe bilder på fantastiska koftor som hon började göra på dotterns uppmaning ”Sticka en jacka, typ Odd Molly”. Nu är hon inne på sin sjunde modell, ingen blir den andra lik.
En jacka tar två månader att göra, ”inget hastjobb precis”, skriver Inger.