Annons

Idagbloggen

Agneta Lagercrantz

Agneta Lagercrantz

Vilket delningsrace ni läsare deltagit i med Idagsidans serie Medkänsla! Första artikeln gick på mindre än en vecka in på 10-i-topplistan över SvD:s mest delade på Facebook genom tiderna. Nästa toppade listan två dagar i rad för vilka SvD-artiklar som delas mest dagligen. Den tredje artikeln som beskrev medkänslans process seglade upp där samtidigt som nummer två – och den fjärde slutade i går på andra plats.

Vi talar om 4 800 delningar av neurokirurgen som växte upp med en alkoholiserad pappa och startade ett forskningscenter om medkänsla. Om 1 900 delningar av artikeln som beskriver sex olika forskningsområden om medkänsla. Och krigsveteranen som blev av med sin PTSD tack vare andningsövningar och meditation om medkänsla ökar stadigt och har nu passerat 716 delningar. Det är – med undantag för artiklarna om de högkänsliga som fortfarande läses och delas – rekord för Idagsidan.

Nu fortsätter vi med våra artikelserier i #NyaSvD, som vanligt på måndagar, tisdagar och onsdagar, i anslutning till Kultursidorna i Nyhetsdelen. De närmaste två veckorna kommer att handla om drömmar. Både goda och onda. Läs vad forskningen kommit fram till sedan man börjat avbilda hjärnan med funktionell magnetkamera. Hur man kan drömma klardrömmar. Eller lära hjärnan att ge mardrömmarna ett lyckligare slut.

Och som vanligt vill vi gärna ha era reaktioner på vad vi skriver och era önskemål på nya ämnen. Så fortsätt dela Idagsidans artiklar, fortsätt skriva till oss och berätta, fortsätt gilla!

 

Agneta Lagercrantz

Redaktör för Idagsidan

Intervjuredaktör Kulturmagasinet