Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

I år firar Hep Stars 50 år. I samband med jubileet släpps plattan ”50th anniversary” med nyinspelningar av Hep Stars hits plus den nyskrivna Per Gessle-låten ”I wanna be with you” där Gessle och ”MP” Persson från Gyllene Tider medverkar.

Hep Stars slog igenom med ”Cadillac” 1965. I bandet ingick sångaren Svenne Hedlund och blivande Abba-medlemmen Benny Andersson. Bland gruppens hits fanns ”Bald headed woman”, ”Farmer John”, ”Sunny girl”, ”Wedding”, ”Consolation” och ”Malaika”.

Per Gessle har i en intervju med Jan Gradvall berättat att han blev skjutsad av sina föräldrar för att se Hep Stars på scen: ”De körde exakt samma scensnack som på liveskivan ”On Stage”. Jag gillade Hep Stars så mycket att jag tvingade mina kompisar att låtsas att vi var ett band. Vi stod där med couronnepinnar som gitarrer och mimade till ”Sunny Girl” och till ”It’s My Life” med Animals. Men mina kompisar var helt ointresserade av musik. De tyckte jag var konstig.”

Här är några hits med Hep Stars. Lägg märke till Svenne Hedlund och Benny Anderssons dansstilar.

”Cadillac”

YouTube Preview Image

”Sunny girl”

YouTube Preview Image

”Wedding”

YouTube Preview Image

Kategorier