Annons

Kulturbloggen

Ricki Neuman

Ricki Neuman

…på Englands nya 10-poundssedel. Kanske. Hon ligger hursomhelst mycket bra till, i varje fall om man lyssnar på Mervyn King, avgående chef för Bank of England, och särskilt som Winston Churchill ska ersätta den sociala reformatorn Elizabeth Fry på 5-poundssedeln. I så fall blir det bara en enda kvinna kvar på engelska sedlar, nämligen drottning Elizabeth II. Det är alldeles för lite, och skickar iväg fel signaler till det uppväxande släktet, anser en stor mängd medborgare, och över 30 000 av dem har nu undertecknat ett upprop på www.change.org, till förmån för författaren.

Hon är en av Englands mest lästa författare, och just nu extra uppmärksammad runt om i landet, i och med att man firar att det var precis 200 år sedan mästerverket ”Stolthet och fördom” publicerades. Perfekt tajming.

Winston Churchill på nya 5-poundsedeln.

 

Kategorier