Annons

Kulturbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Skapad av "missklang".

 

Tänk dig Bamse – världens starkaste björn – som tjej?

Sannolikt hade brud-Bamse inte lanserats som världen starkaste, utan möjligen – världens kaxigaste. Nu kanske självsäkerhet i sig är mer intressant än ren muskelstyrka, men i serietidningsvärlden och bland superhjältarna är det stiliserade kroppar och övernaturliga krafter som säljer.

Sajten Hawkeye initiative lyfter fram våra tecknade figurer med sina välkända idealiserade manér, men med ett undantag. De byter kön på hjältarna. Och ganska snart visar det sig hur tjejfigurerna fläker ut benen och putar med yppiga bröst och små tighta rumpor medan männen flexar med biceps och spelar lika allmänt action-macho.

Brudarna verkar helt enkelt mer redo för att tumla runt i sänghalmen än att rädda världen. Men tack vara Hwkeye kan vi i alla fall fnissa åt eländet – och kanske får bilderna någon att tänka ytterligare en gång innan de låter porrestetiken approprieras ytterligare en gång.

 

Inskickad av "derik-boik".

 

Skapad av "huggbutts"

 

Kategorier