X
Annons
X

Kulturbloggen

Clemens Poellinger

Clemens Poellinger
Folkkäre sångaren Tommy Nilsson, en hängiven AIK:are, uppgav under måndagen i en pressrelease komplett med bilder med dystert utseende och svärtade ögon att han från och med nu byter namn till Black. ”Jag är ballad-Tommy med hela svenska folket… jag har längtat tillbaka till att göra lite tuffare grejer”, hävdar The Artist formerly known as Tommy Nilsson.
”Mår han dåligt? Är det en bluff?” undrar vi på SvD Kultur. Frågetecknen kring pressmeddelandet reser sig med anledning av den pågående kampanjen ”Paint it black” (just det, som den gamla Stoneslåten)  inför den kommande matchen mellan AIK och Syrianska på Friends arena. SvD Kultur har förgäves sökt Tommy Nilsson för en kommentar. Men på twitter skriver signaturen Black@Mr.Tommy Nilsson retsamt  ”det gnager i mitt hjärta” (”Gnaget” är fotbollslagets smeknamn sedan 1920-talet) bara för att tillägga ”AIK finns i mitt hjärta men det har naturligtvis inget med mitt namnbyte att göra”. Tro’t den som vill.

Kategorier