X
Annons
X

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Joe South, som fick en stor hit med ”Games people play”, dog i onsdags. Han blev 72 år gammal. South skrev även stora hits som ”Walk a mile in my shoes” (som Elvis Presley brukade sjunga på sina konserter) och ”(I never promised you a) rose garden”. Den sistnämnda fick Lynn Anderson en världshit med 1971 och alla gick omkring och sjöng ”I beg your pardon, I never promised you a rose garden/Along with the sunshine there´s gotta be a little rain sometime”. Stikkan Anderson skrev svenska texten ”En dans på rosor” som Anita Lindblom spelade in.

”Games people play” släppte Joe South 1969 och än en gång sjöng en hel värld: ”People walking up to you, singing glory hallelujah, and they’re tryin’ to sock it to you, in the name of the Lord”. Joe South började karriären som studiomusiker och spelade gitarr på Bob Dylans album ”Blonde on blonde”. Han spelade även med Aretha Franklin och Simon & Garfunkel. Joe Souths musikkarriär avstannade när hans bror Tommy Souter tog livet av sig 1971.

Här är ”Games people play”.

YouTube Preview Image

Och Lynn Andersons ”Rose garden”.

YouTube Preview Image

Anita Lindblom ”En dans på rosor”.

YouTube Preview Image

Kategorier