Pride backar om israelisk film

Pride Efter uppståndelsen kring dagens artikel om hur vänsterextremister attackerar Pridefestivaler inifrån, gör nu Stockholm Pride en helomvändning. Israeliska filmen Mom and Dad, I have something to tell you, som festivalen först stoppat av rädsla för politiska protestaktioner från vänsterextremt håll, ska nu trots allt visas på Pridehouse.

När SvD på måndagen talade med Prides kommunikationschef Niklas Torsell bekräftade han att Pride beslutat att ställa in filmvisningen på Pridehouse och tagit bort den från programmet på hemsidan.

–  Israel är ett krigförande land, det kan bli motdemonstrationer som gör att det behövs extra säkerhet som vi inte klarar med vår budget, sade Niklas Torsell.

Han utvecklade då också varför Pride hänvisat pr-byrån JKL, som tar Assi Azar till Sverige, till någon biograf utanför Pridehouse, förslagvis Zita (som dock sa nej):

– Det är bättre att de hyr en biograf där de kan sköta säkerheten, utrymmet är så litet och det finns inget annat än biografen där. På Pridehouse är det så mycket annat att ta hänsyn till, bland annat hela Kulturhuset och Stockholms stadsteater, det rör sig folk där som inte är en del av Pridehouse, sade Niklas Torsell till SvD på måndagen.

I dag tisdag meddelar Pride emellertid i ett pressmeddelande att de backar och kommer att visa filmen, nu på Klarabiografen. Och Klarabiografen ligger som bekant i Kulturhuset, det vill säga just i Pridehouse.

När SvD i dag frågar Stockholm Prides kommunikationschef Niklas Torsell om varför de nu gör en annan säkerhetsbedömning blir det skriftliga svaret via mejl: ”Vi svarar inte på specifika frågor om utformningen av säkerhetsarbetet då detta skulle undergräva dess effekter.”

 

 

 

Visa kommentarer (88 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • http://motkraft.net/ christianvalues

  Vilka protestaktioner från vänstern var det tal om? Ingen verkar ha hört talas om detta, utom JKL. Det vore faktiskt bra om du, inte minst för din egen trovärdighets skull, reder ut PR-byråns roll i detta. För nu ser det mest ut som en PR-kupp.

  • Anonym

   Byt alias till islamist-rasist! Det är ju de värderingar du alltid hyllar!

   • ertomanse1

     Och du borde byta till fascist-rasist! Det är ju dessa värderingar du alltid hyllar…

    • Anonym

     Yttrandefrihet, jämlikhet, skyddande av kultur och kvinnors rättigheter är ”fascism/rasism”, enligt dig? Skrämmande.
      
     Islam är ondska, ren ondska…den religionen/ideologin är t.o.m värre än judendom och kristendom. Islam är ondska, de som följer ideologin är farliga och det finns inte ett enda land på jorden som har muslimer/islamister (ingen skillnad mellan de två orden annat än stavningen) som inte har extrema problem med de grupperna. De är våldsamma, då deras ideologi förespråkar våld. De är bakåtsträvande, då deras ideologi är efterbliven. De går inte att integrera i ett modernt, civiliserat samhälle då deras ideologi förespråkar mord, våldtäkt och förtryck. Läs på vad islam är och vad islam säger, det finns ingenting trevligt alls med religionen/den totalitära ideologin.
      
     Fast visst inser jag att ni kommunister aldrig kommer inse detta, ni har ju inte ens insett vad er egen totalitära ideologi leder till…eller den totalitära ideologi som ligger närmast er egen, nationalsocialismen (en annan vänsterideologi).

     • http://loweschmidt.se Lowe Schmidt

      Fint först ska man lösa på om islam (något du verkar vara totalt outbildad i) sen hävdar du att vänsterideologi är detsamma som fascistisk diktatur. Men det är klart, det är alltid lättare att peka med stora fingret om vad andra gör fel än att försöka förklara var man själv står.

      Naiviteten i SD-anhängare och deras dogmatiska övertygelse om att de har rätt är löjeväckande.

   • http://loweschmidt.se Lowe Schmidt

    Konstruktivt och vågat, du har tillochmed mod nog att stå där med ditt eget namn. 

  • Anonym

   Den som har hävdat att det finns risk för protestaktioner är Prides kommunikationschef Niklas Torsell, och det är knappast särskilt långsökt att förvänta sig att en israelisk filmare möts av protester.

 • Anonym

  Mycke publicitet (pos. eller neg.) kan skapas, meningen med det: Gud vet! 

 • http://twitter.com/Fartingaround Lars

  Den – som jag förstått högerreligiösa – Prbyrån JKL-s inblandning i detta verkar suspekt. Skulle pingst arrangera bussresor bara för homosexuella? Just saying..

 • ertomanse1

  Så allting var en kupp från en PR-byrå som du köpte fullt ut? 

 • Anonym

  Bra! Äntligen visar några en ryggrad inför vänsterrasisterna. oavsett vad de kallar sig i sina alias!

  • ertomanse1

    Skulle vara intressant att höra logiken bakom dessa ”högertroll” som bara slänger ut sig saker som ”vänsterrasister”. Förklara rent logiskt hur detta gör någon till en så kallad ”vänsterrasist”. Och vilka mer precist är det som är detta?

   • Anonym

    Det är väl tämligen rasistiskt att förknippa en vanlig israel med allt hans land gör. Eller?

    • ertomanse1

      Det är ju ingen som har gjort det, peka gärna på vem du syftar på.

   • Anonym

    Högertroll? Till att börja med kommer ordet Troll från trolling, fiska efter respons. Judehater lever vidare hos vänster-extremisterna som förenat sig med nazister och jihadister, Svårt att förstå? Ung Vänster stöder sig ju på nazisten Galungs yttrande om att sionister är en hemlig organisation som styr 90% av banker och massmedia. Läs lite historia om Otomanska Rikets sammanbrott och de stater som uppkom efteråt.
    Jo, att man efter alla hundratal år dömer judar kollektivt är vänsterrasism! Tyvärr tog extremvänstern över där Hitler slutade! Vilka av vänstern fördömer Syrien? Inga! Enögt och ser värden genom ett rött sugrör!

 • Anonym

  STHLM Pride är bara ett enda stort skämt!
  Det bästa för alla inblandade hade varit om föreningen fått gå i konkurs efter förra året ekonomiska katastrof. Sen kunde hela evenemanget fått villa ett eller två år innan det kunde få en nystart, med HELT NYA och EXTERNA människor, och då i form av ett aktiebolag.
  .
  Problemet med hela HBTQ(OSV) rörelsen är att den i sin nuvarande form har tappat fokus och söker sig då nytt existensberättigande, exempelvis genom att inkludera antirasism och ett bredare fokus mänskliga rättigheter…
  Vist tanken är god men jag som bög som redan tyckte att det var för spretigt med både bögar, flator och transpersoner tappar då helt intresset och lägg då hellre mina rosa pengar på en resa till Tel Aviv och riktigt ”bögparty/festande”

   

 • Anonym

  Vänster har alltid står för den största delen av allt hat i samhället. Och dom kommer fortsätta dominera i hat världen över med. Vissa blir aldrig nöjda.

 • Pingback: Vårt sinnessjuka land | Kim Milrell.com

 • Anonym

  ”israel är ett krigförande land”…och det är inte resten av världen? Sverige har yrkessoldater i Afghanistan, USA har soldater…överallt….det är nog bara Schweiz som inte har soldater utomlands…..eller vänta nu..glömde bort Vaticanen…

 • http://www.facebook.com/people/Quique-El-Sueco/613921784 Quique El Sueco

  Antingen har Pride ständigt ett plaskvått finger i luften och ingen ryggrad eller så har JKL, Göran Perssons nya arbetsgivare, gjort ett fantastiskt jobb.

  Håller helt med dem som hävdar att man bör titta närmare på deras inblandning för de kan mycket väl ha fört SvD bakom ljuset och fullständigt utnyttjat tidningen för sina egna syften.

 • Anonym

  Varför vågar inte vår fega media granska  extremkommunisterna,ni måste väl ha någon slags yrkesstolthet eller?

  • ertomanse1

   Eh? Det är ju exakt det de har försökt göra men det hela avslöjats som en kupp från en PR-byrå. Varför inte granska extremhögern som kommenterar på SVD dag ut och dag in och fysiskt kommer ha en demonstration i Stockholm samtidigt som Pride med de våldsbejakande huliganerna i EDL.

 • http://pulse.yahoo.com/_PD2RKCPBVAOFWV5K4MZ4SFAQIY Tom

  All extremism är av ondo, vänsterextremism är nog farligare och svårare för samhället att kontrollera än höger dito.
  .
  Om en riksorganisation inte vågar visa en film av rädlsa för attack eller oroligheter u Sverige 2012, ja då är det fara å färde. Hur ska det då bli 2013,2014 osv?
  Så kan vi ju för tusan inte ha det.

  • http://twitter.com/motbilder Hampus Eckerman

   Breivik visade sig vara betydligt farligare och svårare att kontrollera än någon vänsterextremism.

   • http://openid-provider.appspot.com/homerhemp Tusentalskonto

    Hans hjältar var samma som dina, något att tänka på kanske.

   • Anonym

    Ja, vänsterpartisten i Malmö han ju bara med två mord innan han greps. Tur att vi har en fungerande polis i Sverige. I London.

   • Anonym

    Hmmmm
    Nordkorea
    Sovjet
    Farc
    Är exempel som får ABB att framstå som amatör

 • Anonym

  Demokraturens stormtrupper (AfA mfl) mobiliseras återigen för att skrämma folk till tystnad i samarbete med gammelmedia allt medan EXPO jagar icke-existerande nazister och slåss mot väderkvarnar. Det kommer att bli ett våldsamt uppvaknande den dag etablissemanget inser vilken orm som närts vid dess barm.

  • ertomanse1

    Varför skriver du inget om dikraturens stormtrupper i EDL/SDL och SD mfl som försöker skrämma folk till tystnad? Det kommer bli ett våldsamt uppvaknande när SVD förstår hur de underbygger fascisterna som kommenterar på denna sida.

   • Anonym

    Att se båda sidorna är inte de högerextremas starka sida…

   • Anonym

    Vilka kopplingar? Dina konspirationsteorier är bara löjliga.

 • Anonym

  Iofs så kan man oftast bara förstå framtiden genom att skåda forntiden. MEN jag ger attan i vad som varit ”förut”, DET jag ser är att JUST NU, håller Israel ett helt folk (de som är kvar och inte tvingats bort) i världens största FÄNGELSE !  Med murar upp till 12 meter ! (Det slår Berlinmuren med hästlängder) Beväpnade vakter, där de inte får lov att resa ut varken med båt, bil eller flyg (utom grävda tunnlar mot Egypten). Där Israels fanatiska Judar med sina ILLEGALA bosättningar (”förbjudna” av FN) nu, – förutom att de stulit land, vatten och hela byar från Palestinierna OCH hindrat dem att odla sin mark – NU, dessutom upphöjt ett College till UNIVERSITET !  På _Palestiniernas eget land_  (deras, enligt FN).    ÄR det så underligt att vi INTE vill ha Israeliska filmare i Sverige (ÖHT) enligt samma princip att vi BOJKOTTADE SYDAFRIKA MOT deras APARTHEID ?  Förresten gäller detta även Kina, Nordkorea, Syrien, Ryssland och alla andra diktaturer !  Bara det att Sverige alltid ska vara så MJÄKIGA ! Typ ”Storebrors-Syndromet”.  Sorgligt !   Nej det bästa vore om ALLA BOJKOTTADE ALLA ISRAELISKA VAROR, tills de slutar med sin rasistiska APARTHEID !

  • Anonym

   Du är så fruktansvärt okunnig om hur det verkligen är i Israel, västbanken och i gaza att det är synd om dig. Jag föreslår att du börjar med att åka till Israel och skaffa dig lite verklighetsförankring istället för att blint tro på den propaganda som serveras dig. Jag kan berätta för dig att en sådan resa har botat många vänsterextremister från villfarelser. Dock tror jag inte att du vågar då du i så fall blir tvungen att omvärdera dina åsikter och uppfattningar.

   • Anonym

     Ditt inlägg påminner om ”resereklam”. Jag har inte bara varit där, utan arbetat och rest runt i över ett halvår ! Då (1971) såg jag ”tecknen på väggen”, och det har bara blivit värre ! Jag behöver inte VARA där, för att kunna se de filmer som visar HUR det Palestinska (P), folket behandlas, förnedras och HUR deras land STJÄLS bit för bit. Skaffa dig själv lite mer ”insikt” och se skillnaden mellan det land  som officiellt (bl.a. av FN) ansågs tillhöra P. 1967, med den yta de har idag. Bortförklara det om du kan.  Är det ”propaganda” från P. folket, när Israel innehåller deras rättmätiga pengar för sina exporterade varor som kollektiv bestraffning ? När Israel stänger gränsövergångar så att P´s odlade frukt ruttnar på lastbilarna ? När Israel vägrar att erkänna gamla lagfarter på P´s land ? När Israel jämnar hela byar med marken för att DE anser att de är en ”säkerhetsrisk” ? När Israel stjäl vatten från P´er genom att dra långa ledningar till sina Kibbutzer, där de har konstgjord bevattning och simbassänger ? (Där det dyrbara grundvattnet sjunker – för att inte tala om hur de tar mer vatten från Genesaret än de har rätt till)  Att Israel fängslar ALLA som DE anser hotar dem ? Med summariska rättegångar (om de har tur), andra får sitta i åratal för påhittade anklagelser – utan rättegång ? MINNS DU, att Gazaborna började med att kasta sten ? De hade inga andra vapen ! Minns du vad Israel svarade med ?  Det var DÄR, som våldet trappades upp !  Är det P´s ”fel” att andra ”intressenter” försåg dem med raketer ?  Vad skulle du göra i din yttersta förnedring om din familjs hus och livsuppehälle är raserat av Israel som kollektivt bestraffning och du bara har ditt liv kvar att offra för att ta så många Judar med dig till helvetet – för du tror väl inte på allvar att de kommer till de där 100 Jungfrurna i paradiset ?  Jag föreslår att DU skaffar dig lite mer kunskap om de VERKLIGA förhållandena. Det är lätt att kasta ur sig ”villfarelser” genom ord, men FAKTA, visar  att du har fel.  Det är sällan ENS fel när fler bråkar, man jag SKÄMS  över att så få i Väst har brytt sig mer om att få FRED i M.Ö.  Tro inte att alla som kritiserar Israel är Vänstervridna, de orsaker som håller liv i denna konflikt är Egoism, Revir, Skrå-tänkande, Prestige och Rädsla, för att inte tala om de vedervärdiga religionerna !  Oavsett om de är kristendom, Judaism eller de olika muslimska lärorna !  ALLA påstår sig ha rätt ! Vilket betyder att ALLA HAR FEL !!!

  • Anonym

   Ta det lungt… en tvåstatslösning är det enda som kan funka och du hjälper inte med ditt rabiata skrikande.

   • Hilfe!

    Intressant. Med tanke på vad du brukar skriva: Varför tror du att det är möjligt för alla att leva i samförstånd i Sverige, när svenskarna har blivit en minoritet om ett par decennier (med dagens invandringstakt).

 • Anonym

  Att en så extremt marginell grupp i samhället som HBTQ-folket med sin bisarra Pridefestival kan få ett sådant genomslag i media är egentligen obegripligt, innan man börjar betänka journalisternas politiska tillhörighet givetvis.

  • Anonym

   Du får inte hålla på ostört med favorithobbyn gaybashing då eller?

 • Riccardo

   Kan inte Disqus försöka få till en lösning på folk som spammar? Enligt SvDs egna regler så är det tillåtet med max 3 kommentarer per artikel på svd.se. Hur kan det då komma sig att vissa (t.ex. ertomanse1) kan kommentera hej vilt med flera inlägg än 3?

  Det måste ju gå att progga ett bra filter som går efter nick…

  • Anonym

   Jag kan skicka in fler än tre kommentarer på varje artikel, fråga mig inte hur och varför? Från början så kunde även jag bara skicka in tre kommentarer, sedan försvann den gränsen bara och jag vet inte hur det gick till men det gjorde den i alla fall.

 • Anonym

  Israeliska DÖDS-Patruller
  opererar över hela världen – BEVISLIGEN -  DE respekterar INTE andra länders åsikter
  eller lagar. HÄMND är det enda ord i deras sinne ! TÄNK efter om
  detta VAR gång som Israel SÄGER SIG VARA, ”demokratiskt” . Att sätta
  sig över samma system som de kräver att
  andra ska respektera, är INTE ett Tecken” på en Demokrati ! Jag skäms
  över de militanta Judarna i Israel som STJÄL och MÖRDAR i religionens
  namn ! DET ENDA som kan bidra till att STOPPA DEM, ÄR ATT BOJKOTTA
  DERAS VAROR !     HUR länge ska vi tillåta Israel att ”kräva militärmakt” för att ”försvara sig” – När Araberna runt om säger sig vilja ”kasta dem i havet” ? Är det inte dags att skippa vårt ”dåliga samvete” från WW2, och UNISONT KRÄVA av BÅDE Israel och dess Arabiska grannar att sluta FRED !  Och om de inte gör detta, BOJKOTTA ALLA   !!!   Finns bara VILJAN, så går det. Men eftersom Israel är en av världens mesta högteknologiska Vapenproducenter, så är SÅ många intresserade av att köpa deras produkter ! (T.ex. Drönare som USA använder i Afghanistan) OCH, Araberna har OLJAN !  (Fråga f.d. pres. Bush ;-)   Tala om HYCKLERI   !!!

  • Rune Johansson

    Du har något glapp i din caps lock!

 • Anonym

  Alla dessa vänsternazister som som skryter om hur de kämpar för yttrandefrihet, demokrati och alla människors lika värde. Sanningen är en annan, sanningen är att vänstern endast tillåter åsikter som sammanfaller med deras egna åsikter, sanningen är att vänstern erkänner endast någonting som demokratiskt om det är vänstern som styr, sanningen är att vänstern endast värderar muslimer som etniskt värdefulla. Om en person är någonting som avviker från dessa hårda oskrivna regler, till exempel; liberal, konservativ, jude eller svensk så anser vänstern att det inte är mer än rätt att man ska ta heder och ära av denna person. Vänsternazister är det bästa och mest heltäckande ordet jag kan komma på som namn på socialister.  

 • Anonym

  Är bögeriet rätt eller fel ?
  Svar; Det har ingen betydelse för bögeriet leder ingenstans

 • Anonym

  Enligt Israellobister och högern allt som har någonting att göra med Israel är så bra! Israels demokrati, Israels vapen (atombomber!), Israels varor, Israels filmer, Israels förtryck av andra folk, Israels dödandet av andra, Israels homosexuella etcetra. Den eller de som kritiserar något om Israel enligt dessa lobbister måste vara antisemiter, eller Muslims-fundamentaliser eller vänsterextremister. Vad skall man säga om det!

  • Anonym

   Att du fortfarande har Israel-fobi! Rädd att judar kommer och tar dig?

  • Anonym

   Är du HBTQ person har du alla möjligheter att göra dina jämförelser ibland de Pride-festivaler som existerar i Mellersta Östern. Du kan jämföra PF i Tel Aviv mot…..mot …..mot (inte de grannländer,typ Iran där man hänger HS personer i en hyrd skylift) …utan mer i stil med….kommer inte på det.

   Hmm…..
   Hjälp mig !
   Ett annat land än Israel där den sexuella läggningen inte innebär arresterande eller dödsstraff.
   Jag anar att du behärskar det bättre än mig.
   Spit it out.

  • Anonym

   Visst är det så. De har ju mer gemensamt med Adolf Hitler än den demokratiska världen. Han hade ju lösningen på alla era problem, eller hur?

 • Anonym

  Vad gäller homosexualitet är det oerhört viktigt att informera om vad Bibeln säger.
  För Gud är homosexualitet en styggelse, och är helt i strid med Guds skapelseordning.
  Att sedan svenska kyrkan engagerar sig i pridefestivaler, visar bara på ett skrämmande sätt ,hur kyrkan avfallit  ifrån den sanna läran, och ägnar sig åt omoral och grov syndfullhet.
   
  (Paulus 1:a korinterbrevet. Kap.6 ,vers 9 – 11)
  9. Vet ni då inte att de orättfärdiga
  inte skall ärva Guds rike? Låt inte lura
  er. Varken otuktiga eller avgudadyrkare
  eller äktenskapsbrytare eller
  de som utövar homosexualitet eller
  de som låter sig utnyttjas för sådant,
  10. eller tjuvar eller giriga eller drinkare
  eller hädare eller rövare skall
  ärva Guds rike.
  Gal. 5:19-21. Ef. 5:5. 1 Tim. 1:9.
  11. Och sådana var en del bland er,
  men ni är rentvådda, ni är helgade,
  ni är rättfärdiggjorda genom Herrens
  Jesu namn och genom vår Guds Ande.

  • http://loweschmidt.se Lowe Schmidt

   Skönt att vi är ett sekulaliserast land då… 

   • Hilfe!

    Det är inte gratis att leva i ett sekulariserat land. Om man ger bort sitt land till religiösa krafter, så har man inget sekulariserat land längre.
    .
    Det sitter personer i Sveriges riksdag idag som bl a vill legalisera hustrumisshandel i enlighet med Koranen. Men svenska folket sover och vill inte lyssna i tid.

    • visningsnamn

      det finns även dem som vill legalisera barnmisshandel i form av beskärning av hud från könsorgan! Dessutom vill de att detta skall göras på övriga samhällets bekostnad..

   • Hilfe!

    Det är inte gratis att leva i ett sekulariserat land. Om man ger bort sitt land till religiösa krafter, så har man inget sekulariserat land längre.
    .
    Det sitter personer i Sveriges riksdag idag som bl a vill legalisera hustrumisshandel i enlighet med Koranen. Men svenska folket sover och vill inte lyssna i tid.

   • http://birkebein.wordpress.com/ Johan J

    Tycker också det är bra att Sverige är sekulariserat. Frågan är om vi inte är sexualiserade också ;)

 • Anonym

  Under hela Sovjetepoken fanns det folk som vurmade för det systemet i väst. T o m in i det sista. På samma sätt finns idag grupper med total lojalitet för muslimsk fanatism. Denna typ av världsuppfattning är oemottaglig för argument. När Israel slår någon på käften i nödvärn är det högförräderi medan Hamas-Hizbollah inspirerade hot om att avsluta Hitlers ofullbordade är förståelig reaktion på förmodad orättvisa.

  • Anonym

    Hmm, aningen konstig jämförelse. Israel har en vida överlägsen militärmakt jämfört med sina närmaste grannar, som dessutom är uppbackad av USA. Att tala om nödvärn i ett sådant läge….?
   All fanatism är av ondo som jag ser det, och det gäller alla sidor.

  • http://twitter.com/zombieOnion Aleks Molcanov

   Läs lite om hur och varför Israel har krigat, därefter posta inlägg. Du framstår superkorkad.
   ”Nödvärn” är helt fel ord i detta sammanhang.

 • World Traveller

  Pa tal om nat annat. Har Mehdi Ghezali synts till i Orebro annu? Eller ar han fortfarande kvar i Bulgarien? Det har blivit orovackande tyst om ”vaar egen” terrorist.

  • http://twitter.com/motbilder Hampus Eckerman

   Ghezali var ungefär lika inblandad i terrordådet i Bulgarien som Jimmy Åkesson. Är det omöjligt att hålla sig till ämnet?

 • Anonym

  Så inför en israelisk film som lägger ljus HBTQWTTYDSF situationen i stort,så backar man inför ett eventuellt hot ifrån vänsterextremiteter?

  M a o lägger man sig då platt för vänsterextremister.
  Då vet vi var vi har Pride arrangörerna.
  Då kan man ju intill nästa års Pride festival vänligen gå ut med vad som ifrån arrangörernas sida anses som politisk korrekthet och allenarådande vad gäller allmäna tolkningar och begreppsdefinitioner.
  Känns det bekvämt ?

 • Anonym

  Det är inte bara PRIDE som ”backar” för risken med att visa en Israelisk filmares film på Pride. Fråga dig själv VARFÖR det är så ”spänt” med just Israeler ? Kanske för att det är en av världens mest teknologiska krigsmakter ? Har största krigsmakten per capita ? Stöttas in absurdum av USA Oavsett vad de gör ?   Jag tog upp FAKTA  i ett tidigare inlägg, för att VISA HUR Israel har fått så många människor ”emot sig” genom sina beteenden. Detta TOGS BORT av Svd´s redaktörer ! OBEGRIPLIGT om det nu inte är så att dessa inte är objektiva utan Israelvänliga ! När FN har fattat beslut MOT Israel, finns väl ingen anledning att CENSURERA insändare som säger SAMMA SAK !  (Och till er som gnäller om versaler – läs innehållet och haka inte upp er på petitesser – det finns viktigare saker här i livet – speciellt med Pride och M.Ö.)  Tidigare skrev jag : ”  Det är sällan ENS fel när fler bråkar, man jag SKÄMS  över att så få i Väst har brytt sig mer om att få FRED i M.Ö.  Tro inte att alla som kritiserar Israel är Vänstervridna, de orsaker som håller liv i denna konflikt är Egoism, Revir, Skrå-tänkande, Prestige och Rädsla, för att inte tala om de vedervärdiga religionerna !  Oavsett om de är kristendom, Judaism eller de olika muslimska lärorna !  ALLA påstår sig ha rätt ! Vilket betyder att ALLA HAR FEL !  ” 

 • Anonym

  Det är inte bara PRIDE som ”backar” för risken med att visa en Israelisk filmares film på Pride. Fråga dig själv VARFÖR det är så ”spänt” med just Israeler ? Kanske för att det är en av världens mest teknologiska krigsmakter ? Har största krigsmakten per capita ? Stöttas in absurdum av USA Oavsett vad de gör ?   Jag tog upp FAKTA  i ett tidigare inlägg, för att VISA HUR Israel har fått så många människor ”emot sig” genom sina beteenden. Detta TOGS BORT av Svd´s redaktörer ! OBEGRIPLIGT om det nu inte är så att dessa inte är objektiva utan Israelvänliga ! När FN har fattat beslut MOT Israel, finns väl ingen anledning att CENSURERA insändare som säger SAMMA SAK !  (Och till er som gnäller om versaler – läs innehållet och haka inte upp er på petitesser – det finns viktigare saker här i livet – speciellt med Pride och M.Ö.)  Tidigare skrev jag : ”  Det är sällan ENS fel när fler bråkar, man jag SKÄMS  över att så få i Väst har brytt sig mer om att få FRED i M.Ö.  Tro inte att alla som kritiserar Israel är Vänstervridna, de orsaker som håller liv i denna konflikt är Egoism, Revir, Skrå-tänkande, Prestige och Rädsla, för att inte tala om de vedervärdiga religionerna !  Oavsett om de är kristendom, Judaism eller de olika muslimska lärorna !  ALLA påstår sig ha rätt ! Vilket betyder att ALLA HAR FEL !  ” 

 • Anonym

  Tjaa, trist att det ska vara så men jag kan inte klandra PRIDE. Israel-konflikten är inte deras strid och de har begränsade resurser att lägga på säkerhetsåtgärder. Minns att det inte var länge sedan man talade om att lägga ner PRIDE av ekonomiska skäl. Däremot ska väl sägas att extremvänstern skjuter sig i foten när de ger sig på homovänliga filmer bara för att filmaren kommer från Israel. De skadar vänstern i ett större perspektiv för att vinna interna poänger inom den egna gruppen.

  • http://twitter.com/motbilder Hampus Eckerman

   De ger sig inte på filmen för att filmaren är från Israel utan för att den anordnas av amerikanska ambassaden och dess PR-firma för att försöka förbättra imagen hos en apartheidstat.

   • http://openid-provider.appspot.com/homerhemp Tusentalskonto

     Hallå din antisemit, hur är det idag ?

 • Anonym

  Skall inte Pride städa framför egen dörr först? kanske  genom att inte låta en känd pedofil inledningstala vilket hände 2011.

 • Anonym

  På vems uppdrag arbetar  PR-byrån JKL i detta sammanhang?

 • Anonym

  Varför protesterar inte vänstern när amerikanska filmer går på bio då? Enligt samma logik bör det ju ske. USA är ett krigförande land det med. I större utsträckning än Israel, dessutom.

  • Anonym

   Dom har slutat lägga sprängladdningar på amerikanska globala hamburgerkedjor också. Kanske är dagens ungdomar så vana vid dem att de inte ser det som en brännande politisk fråga som lockar – hbtq-frågan är dock aktuell och ger en möjlighet att hämnas tidigare oförrätter; och eventuellt få slå lite högerextrema.

 • Anonym

  Varför låter svenska politiker Vänsterslöddret styra den svenska demokratin.

 • Anonym

  Homosexualitet ansågs vara en psykisk sjukdom och ett p

  • Anonym

   P?

 • Anonym

  Perverterat tillstånd som var straffbart under Sovjettiden och den uppfattningen lever vidare i dagens ryska samhälle. Det har den svenska vänstern dock aldrig fattat, att renodlad kommunistisk ideologi och HBT är lika oförenliga som eld och vatten. De använder endast HBT rörelsen som arena för att kunna föra ut sitt politiska budskap inget annat. Därför bör Pride inte låta sig styras av dem eller vika ner sig inför rena hot. Polisanmäl istället ocH kräv samhällets skydd för att kunna utöva våra demokratiska rättigheter.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Fascisterna inom den sk ”autonoma rörelsen” jobbar hårt och verkar lyckas.

 • Pingback: Linkeater.tk | Pride, vänsterns exkluderande och en garderob!

 • Anonym

  Det verkar som åsiktsfascisterna hos Interaktiv media AB i Varberg haft lilla julafton, från 27 till endast 1 kvarstående kommentar (räknar inte med min då den säkert strax har gått samma väg). ;oD

 • Anonym

  Har dom provisionsbaserad lön hos Interaktiv i Varberg?
  Vi måste nog ta det där en gång till!
  Om det inte blir några kommentarer kvar att radera? då blir chefen kallad till sin uppdragsgivare, som förklarar för chefen att ”så här kan man inte göra” då kommer det inte att skramla in några slantar från nästa faktura.
  Chefen får då två alternativ att ta ställning till: 1. vidareutbilda sig genom att gå om sista året i särskolan. Eller att 2. packa ihop leksakerna i sitt rum, och återvända till dagis.

 • https://me.yahoo.com/a/8HvCxgZ3uOlXvsMVPS_6SfbyzIc-#1ddf1 minne65

  Undrar varför man pekat ut en bank i RUBRIKEN när det skiljer en decimal till andraplatsen, kanske inte ens det om man fick se den andra decimalen.

  Verkar vara ett personligt angrepp på Nordea, den andra på ett par dagar, åsiktsjournalistik ?
  Kan det var en liberal lobby som vill få en utförsäljning av Sverige igen och tjäna en hacka.

 • Anonym

  av 29 endast 3 kommentarer kvar??? , vad sades i dessa 26? som censur interaktiv fann så hemskt?
  misstanken uppstår att en del av affärsiden är att företag betalar dm att hålla rent på kritik.

 • Anonym

  Tja, det är mycket som är sjukt i vårt samhälle och värre kommer det att bli när 7klövern fått som de vill
  http://www.exponerat.info/sa-gar-det-om-en-muslimska-bar-byxor/

 • Anonym

  Tja, det är mycket som är sjukt i vårt samhälle och värre kommer det att bli när 7klövern fått som de vill
  http://www.exponerat.info/sa-gar-det-om-en-muslimska-bar-byxor/

 • Anonym

  Journalistik på högsta huvudstadsnivå. Klart värt en nominering till en glaspärla i på intern skribentgala.

 • Anonym

  Jag tycker det ser ut att vara fantastiskt stabilt.

 • Anonym

  Vore det inte mer intressant varför SHB ökar drygt 10%, från 2,6 till 2,9?? SHB är ju den bank som har lägst kostnadstal. Kontorschefer sliter hellre på befintlig personal då ytterligare anställning förstör kontorets s.k. IK-tal vilket är det absolut viktigaste för banken.
  Nordeas trend är ju nedåtgående vilket är positivt.

  • Anonym

   Jag håller med, det som vore mer intressant om man fått en mer komplett statistisk analys av värdena. Hur många sjukdagar representerar procentsatsen? Är det skillnad i antalet anställda vars sjukdagar rapporterats in från varje bank? Vad är standardavvikelsen på antalet sjukdagar per anställd? Hur stor skillnad ska det vara från ett år till ett annat för att vara statistiskt signifikant? Att SHB ökat från 2,6 till 2,9 säger inget.

 • CensorsChoice

  Även om under det 30-åriga kriget också andra städer blev plundrade, förblev Magdeburg i århundraden det mest fruktansvärda exemplet på hur plundring i förening med ren och skär lust att döda värnlösa människor oavsett ålder och kön kunde potentiera varandra. Först under de 75 åren ofred (1914-1989) i Europa upplevde man något liknande.

 • swerco

  de ca 2000 som tog sin tillflykt i kyrkan och dess katakomber ska ha respekterats säjs det-säkerligen passade även vanliga civila brottslingar på i den allmänna villervallan? ca 3 månader senare vann svenskarna och sachsarna en oerhörd seger vid breitenfeld utanför lützen och bönderna på trakten slog själva ihjäl ca 5000 flyende soldater…..

 • Dennis Nilsson

  SvD skrev först Handelsbanken, men då valde Handelsbanken att placera en dyrbar annons i SvD, och vips ändrades rubriken från Handelsbanken till Nordea. De glömmde att ändra URL:et. Det var en bra story, eller hur?

Intervju:
Webb-tv

Alina Devecerski: Beatles hjälper alltid

Amster träffar Alina Devecerski.

Multinationell dans om värld i obalans

dans

Tar världen till Örebro.

Djup Hamlet skamlöst underhållande

För unga

”Liv Mjönes skaver i hjärtat.”

Geriatrisk version av ”Paradise hotel”

Scen

Segertåg fortsätter för "Illusioner".

Intervju med regissören

Teater

”Illusion” är skriven utan egentliga repliker.

”Påminnelse om att Prince var störst”

Skivor

Har hittat tillbaka till 90-talsformen.

Äktenskapets terror i Finchers ”Gone Girl”

Intervju

Demonregissör besökte Stockholm.

”Det börjar nu bli
bråttom för Spotify”

Kultursvep

Blöder kraftigt ekonomiskt.

Vips, och så blir kulturen en valfråga!

Kulturchefen

Kulturen en del av valet.

”Så får du en bättre
relation till grannar”

Sthlmsnatt

Om trappuppgångshaveristerna.

Vilken republik
har denna flagga?

Quiz

Dick Harrison om ett europeiskt land.

”De ökade klyftorna
trivialiseras i Sverige”

Krönika

Om viktigt bränsle debatten.

Tragedin som skakade om nationen

Estonia

”Jag kunde ha bokat en annan resa”.

Sverige blir inget Danmark

Under strecket

SD har misslyckats.

Färgbilder från första världskriget

Bildspel

Unikt material i ny bok.

Ögonblicksbilder
från depressionen

Bildspel

1930-talets USA i färg.

Se unika färgbilder från förra sekelskiftet

Bildspel

Dokumenterade det ryska imperiet.

Tsarens rike på ett nytt sätt

Del II

Unika färgbilder från förra sekelskiftet.