Annons

Kulturbloggen

Tobias Brandel

Tobias Brandel

Efter uppståndelsen kring dagens artikel om hur vänsterextremister attackerar Pridefestivaler inifrån, gör nu Stockholm Pride en helomvändning. Israeliska filmen Mom and Dad, I have something to tell you, som festivalen först stoppat av rädsla för politiska protestaktioner från vänsterextremt håll, ska nu trots allt visas på Pridehouse.

När SvD på måndagen talade med Prides kommunikationschef Niklas Torsell bekräftade han att Pride beslutat att ställa in filmvisningen på Pridehouse och tagit bort den från programmet på hemsidan.

–  Israel är ett krigförande land, det kan bli motdemonstrationer som gör att det behövs extra säkerhet som vi inte klarar med vår budget, sade Niklas Torsell.

Han utvecklade då också varför Pride hänvisat pr-byrån JKL, som tar Assi Azar till Sverige, till någon biograf utanför Pridehouse, förslagvis Zita (som dock sa nej):

– Det är bättre att de hyr en biograf där de kan sköta säkerheten, utrymmet är så litet och det finns inget annat än biografen där. På Pridehouse är det så mycket annat att ta hänsyn till, bland annat hela Kulturhuset och Stockholms stadsteater, det rör sig folk där som inte är en del av Pridehouse, sade Niklas Torsell till SvD på måndagen.

I dag tisdag meddelar Pride emellertid i ett pressmeddelande att de backar och kommer att visa filmen, nu på Klarabiografen. Och Klarabiografen ligger som bekant i Kulturhuset, det vill säga just i Pridehouse.

När SvD i dag frågar Stockholm Prides kommunikationschef Niklas Torsell om varför de nu gör en annan säkerhetsbedömning blir det skriftliga svaret via mejl: ”Vi svarar inte på specifika frågor om utformningen av säkerhetsarbetet då detta skulle undergräva dess effekter.”

 

 

 

Kategorier