Annons

Kulturbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs

Att föreningen Allt åt alla arrangerar ett överklassafari på Solsidan låter ungefär lika upphetsande som en historisk resa i Arns fotspår eller att leta efter Lisbeth Salander på Söder.

Men redan innan den förbeställda bussen rullade i gång hade debatten tagit fart på Facebook. Och enligt Nacka Värmdö-Posten som åkte med på överklassafarin, kantades resan av ilskna Saltsjöbads-ungdomar som ägnade sig åt bland annat äggkastning.

”Gruppen promenerar runt och tittar på villorna. Några av husen pekas ut som tillhåll för ”skattesmitare” och ”såna som sysslar med riskkapitalism och ekonomisk brottslighet”, skriver NVP.

Detta tilltag går kanske inte till historien som det bästa vad gäller integration eller brobyggande över befintliga klassklyftor. Samtidigt var vi många som skrattade både med och åt karaktärerna i tv-serien Solsidan…

Foto: Tv4

Kategorier