Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Per Odeltorp, känd som Stig Vig i Dag Vag, har hittats död i sitt hem av sin bror Lennart Odeltorp, som spelade trummor under namnet Tage Dirty i Dag Vag. I Aftonbladet säger brodern: ”Han som har blommat upp så enormt när vi turnerat, tagit ut allt och aldrig haft några krämpor på scen.”

Per Odeltorp blev 63 år gammal. Han var frontmannen i  Dag Vag, som blandade bland annat punk och ska i sin musik. Eller som han själv kallade musiken: Transkontinental reggae. Bandet startade 1977 och hette då Dag Vag & Svagsinta. De fick hits med Anita Lindbloms Sånt är livet, Trycke e för mycke och en cover på Thore Skogmans Popitop. På 1980-talet var bandet ett av de största i Sverige.

Odeltorp skrev teatermusik efter Dag Vag-tiden och samarbetade en hel del med Thorsten Flinck. 1999 gjorde Dag Vag comeback och sedan dess har det blivit spelningar med ojämna mellanrum. Han drabbades av en njursjukdom 2003 och fick till slut en ny njure.

Dag Vag spelade med Gyllene Tider i nöjesprogrammet Måndagsbörsen 1981 och då dök även Thore Skogman upp. Kolla här på allsången: ”Popoppitopp, det är toppen i år, popoppitopp, så att pulsarna slår”.

YouTube Preview Image

Kategorier

Fler bloggar