Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

I nordkoreansk tv grät nyhetsuppläsaren när hon förklarade att Kim Jong-Il hade gått bort (se nedan). Men i stora delar av världen florerar i stället digitala skämt kring diktatorns hädanfärd. Exempelvis såg jag nyss på Facebook bilden av en gråtande kvinna som konstaterar: ”I didn’t even know Kim Jong was il”.

Annars har Kim Jong-Il länge varit föremål för fniss och flabb. The Economist gjorde för flera år sedan ett fint omslag med rubriken ”Greetings earthlings”, vilket ju annars var en hälsningsfras utomjordingar i Star Trek ofta använde. På Youtube har den nordkoreanska ledaren haft huvudrollerna i flera filmer – en favorit är en scen ur Team America där han i skepnad av en liten dockfigur fajtas med Hans Blix och FN, i en annan film konstateras att Kim Jong-Il uppfann hamburgaren och skrev sex operor.

Här nedan ett litet urval av de digitala skämten kring Kim Jong-Il (och här hittar du också lite skämt om den förväntade arvtagaren, sonen Kim Jong-Un).

 

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Kategorier