Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

I samband att Kraftwerk ställer ut på Moderna museet i Stockholm i januari ska de också ge två konserter på Cirkus. I morse kl 9 släpptes biljetterna – och de tog slut omedelbart, varpå en tredje extrakonsert den 23 januari presenterades. Men uppenbarligen finns ett riktigt stort sug efter Kraftwerk i Stockholm. Nu på eftermiddagen meddelar nämligen Live Nation att Kraftwerk ska ger ytterligare en konsert den 23 januari. Det blir alltså två konserter i rad den kvällen, en klockan 19 och en klockan 22. Sammanlagt fyra konserter under tre dagar alltså.

Att den tyska musikgruppen kommer till Stockholm blev klart i torsdags. Då meddelade Moderna museet att Kraftwerk ska delta med en konstinstallation i Modernas utställning ””Dansmaskiner – från Léger till Kraftwerk” som inleder konståret den 22 januari. Att intresse fanns från Kraftwerks sida kom fram under en intervju som jag gjorde med originalmedlemmen Ralf Hütter i Berlin i somras:

”Hmm, ni har ju Moderna museet i Stockholm? Kan du inte tala om för museiintendenten att vi kanske skulle kunna komma dit?”, sa han i SvD:s intervju.

På Moderna ställer gruppen ut sin konstinstallation ”1 2 3 4 5 6 7 8”, som tidigare har visats på Galerie Sprüth Magers i Berlin. Det handlar om en serie projektioner med rörlig 3D-grafik ackompanjerade av åtta låtar från de åtta album som ingår i Kraftwerk-boxen ”Der Katalog”.

WEB_INRIKES

Kategorier