Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

Den brittiske sångaren Noel Harrison har avlidit, 79 år i gammal i sin hemstad Devon, enligt BBC. Han är mest känd för sin hit ”The windmills of your mind” från soundtracket  till ”Äventyraren Thomas Crown”. Den vann en Oscar 1968 för bästa låt och många gjorde cover på låten: Dusty Springfield, Petula Clark, Sting, Gunnar Wiklund och Barbra Streisand.

Noel Harrison, som var son till skådespelaren Rex Harrison, har en gång sagt om inspelningen av sin succélåt: ”Det verkade inte så märkvärdigt just då. Jag gick till studion en eftermiddag, sjöng låten och glömde mer eller mindre bort alltihop.”

Det var först senare han insåg vilket fin låt Michel Legrand hade komponerat. Harrison flyttade till USA, spelade i tv-serien ”The girl from UNCLE” och fick inga fler hits. Före ”The windmills of your mind” hade han två listplaceringar med  ”A young girl” och Leonard Cohens ”Suzanne”.

Här sjunger Noel Harrison sin hit ”The windmills of your mind”.

YouTube Preview Image

 

Kategorier