Annons

Kulturbloggen

Harry Amster

Harry Amster

David Frost, som dog i lördags, hann intervjua alla från John Lennon till Richard M. Nixon. En som han ständigt återkom till var Paul McCartney som han åtminstone träffade tre gånger, senast 2012 i en timslång intervju för tv-kanalen Al Jazeera. Intervjuerna fungerar så bra för att Frost är ordentligt förberedd, får McCartney att slappna av och svara på allting på ett rakt sätt.

1964, när Beatles slagit igenom stort, ses de båda i programmet ”A degree of Frost”. Frost pressar McCartney på vad de ska göra efter framgångarna, listettorna och filmsuccéerna. McCartney snoppar av honom med en glimt i ögat: ”Fråga inte mig, jag är bara den som gör det.” Och när han tjatar om det finns något McCartney skulle kunna göra, annat än att skriva låtar, svarar ex-Beatlen: ”Dra mig tillbaka.” Frost förutspår att det kommer nog att ske först 2010. Men McCartney har, som bekant, inga sådana planer. Hans nya album ”New” släpps i mitten av oktober

YouTube Preview Image

1997 intervjuar han McCartney i ”Paul McCartney talking with David Frost” . McCartney berättar att han och John Lennon jobbade tretimmarspass och alltid kom ut med minst en färdig låt. Lennon och McCartney klarade att jobba ihop så intensivt för att mediebilden inte stämde. McCartney var nämligen inte bara en mjukis precis som Lennon inte bara var någon arrogant tuffing. Även Lennon kunde vara en ”softie”.

YouTube Preview Image

Sista gången de träffades var 2012 i ”The Frost interview” på Al Jazeera.  McCartney spelar ”Lady Madonna” på pianot, berättar att han var ”välsignad” för att han var killen som fick skriva med John, att de skrev nästan 300 låtar, om Yoko Ono, ”det var inte hennes fel att Beatles sprack”, om romansen med Linda Eastman och hennes död i cancer och om hur det är att vara en äldre pappa till en åttaårig dotter.

YouTube Preview Image

Kategorier