Annons

Kulturbloggen

Elias Björkman

Elias Björkman

På lördag kommer Tig Notaro, en av USA:s roligaste kvinnor, till Lunds humorfestival. I söndags intervjuades hon i SvD Kultur om sin cancer och den stå-upp-show hon gjorde precis efter att hon fått beskedet. En som var där den kvällen på Largo i Los Angeles var komikern Louis CK som efteråt konstaterade att:

In 27 years doing this, I’ve seen a handful of truly great, masterful standup sets. One was Tig Notaro last night at Largo.

Som tur var spelades uppträdandet in och gavs ut på cd och digitalt med titeln ”Live”. Nu finns den även på Spotify men ska du lägga 45 kronor på en enda stand-up-show den här veckan så är det Tig Notaros. Det är märkligt att höra Notaro utgå från sitt cancerbesked – som föregicks av en livshotande magsjukdom, ett tufft uppbrott och förlusten av en förälder – samtidigt som det är 30 fullkomligt lysande minuter inför en helt andlös publik som inte har en aning om hur den ska reagera på Notaros brutalt ärliga stand-up.

Till vardags håller Tig Notaro i den veckovis utgivna podcasten ”Professor Blastoff” men hon är också manusförfattare – bland annat skriver hon för ”Inside Amy Schumer” med premiär på svenska Comedy central i höst – och skådespelare. Framöver dyker hon upp i Lake Bells komedi ”In a world…” som tyvärr inte ser ut att gå upp på svenska biografer.

Tig Notaro uppträder på Lunds humofestival, 18.45 nu på lördag. Men redan 13.30 samma dag går det att se och höra henne i ett samtal med David Batra.

Notaro i ”This american life”: 

YouTube Preview Image

Hos Conan:

YouTube Preview Image

Hos Conan, igen:

YouTube Preview Image

 

Kategorier