Annons

Kulturbloggen

Elias Björkman

Elias Björkman

Under närmare fyra år har Mattias Friberg filat på albumet ”Riviera” som han nu släppt under namnet Shadow Shadow. Resultatet är sommarens bästa skiva. Friberg har skapat ett finstämt elektroniskt album med vemodiga sångmelodier över 80-talssynthar. Gästar på sång gör bland andra Sibille Attar, Britta Persson och Kicki Halmos. De som är bekanta med Fribergs projekt Logh –  ett av Sveriges bästa band – kommer säkert känna sig i hur melodierna är konstruerade och låtarnas uppbyggnad.

Möjligen tappar ”Riviera” något i skärpa på dess andra halva, men det är också en få invändningar. Det är ett sällsynt vackert soundtrack Friberg försett sommaren 2013 med.

Skivan finns bland annat på Itunes och Spotify.

Se videon till ”Riviera” här:

Kategorier