Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

Major Tom, Starman, Ziggy Stardust, Life on Mars?… David Bowies repertoar är full av spejsade figurer från den yttre världsrymden. Nu blir några av dem rollfigurer i en musikal som sätts upp i London, skriver The Guardian. Det handlar om Heroes: The Musical, en futuristisk historia där Major Tom, en ”starman” och en ”young dude” kämpar mot elaka Diamond dogs i en dystopisk framtid.

David Bowie har sagt ja till projektet som får premiär i London i mars. Hugade Bowie-fans bör dock känna till att musikalen enligt nuvarande planer bara ska spelas en enda gång. Tanken är att föreställningen ska dra in pengar till tre kulturorganisationer som lär ut nya färdigheter till unga människor med olika hjälpbehov.

Bowie ska för övrigt redan för två år sedan ha sagt ja till en annan musikal med rymdtema – en scenversion av filmen The man who fell to earth (där Bowie spelade en utomjording som landar på vår planet). Också i denna musikal skulle Bowies musik användas. Om det blir någon sådan föreställning återstår att se.

Uppdaterat:DavidBowie.com förnekar man nu att Bowie eller hans skivbolag skulle ha godkänt planerna för Heroes: The Musical. Så det blir kanske inte ens en enda föreställning…

Foto: AP/Scanpix

Kategorier