Annons

Kulturbloggen

Johan Hellekant

Johan Hellekant

Är Slussen ett exempel på att demokratin är satt ur spel? Det menar en av Värmdös mest omtalade politiker, Olle Markstedt. Hans egen vision kallas Knutpunkt Slussen som har en sajt med ett beryktat FP-protokoll från 28 november 2008. Där visas att Värmdöpolitikerns synpunkter på Slussen var så ovälkomna att de inte fick redovisas för partivänner i Stockholm.
”I dag finns fyra alternativ för förändring av Slussen samt ett för bevarande. Att dessa inte jämförs i miljökonsekvensbeskrivningar gör vanligt folk förtvivlade”, hävdar den stridslystne fritänkaren som varnar för att partipiskan har gått för långt.
”Att bara släppa fram elitens idéer är precis omvänt mot demokratins idé”, resonerar Markstedt som ser en trend att väljare blir så frustrerade att de i stället börjar driva enfrågerörelser utanför partierna, direkt mot de högsta ledarna.

Kategorier