Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

Att statsminister Fredrik Reinfeldt gärna lyssnar på Da Buzz har varit känt sedan länge. För en tid sedan kunde Nöjesguiden ytterligare lätta på dimman kring statsministerns musikkonsumtion genom att rapportera att Reinfeldt föredrar Lady Gaga framför Robyn och att han ”tycker om musik som man blir glad av och som man kan dansa till”. Men annars talar han inte gärna med medier om sina musikaliska preferenser.

Men nu kan SvD avslöja sanningen. Reinfeldt skriver nämligen själv om sin musiksmak – i ett svarsbrev till avsändaren ”Två snygga tjejer”. Här meddelar regeringschefen att han håller med dem om att September är bra, men att han också gillar Da Buzz och Magnus Uggla. Reinfeldt avslutar brevet med att slå fast att han är förtjust i korvgryta.

Kategorier