Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Medan profiler inom populärkulturen tävlar om att krama sönder Occupy Wall Street finns det de som väljer en annan väg.

Som Ben Stein – tidigare talskrivare åt presidenterna Richard Nixon och Gerald Ford men numera även advokat, författare och en person som allra mest alltid går att ringa för att få ett bra citat. Hans senaste bok heter ju trots allt What Would Ben Stein Do?

Vad gäller Occupy Wall Street så är det alldeles tydligt vad 66-åringen skulle göra – lägga ner allting omedelbart bums alternativt samordna det bättre.

– Enligt min åsikt är de luffare (bums). Om de hade några specifika idéer, några specifika förslag, om de bara hade gjort vad som helst annat än att sova i sina tält och slå på trummor, då skulle jag säga att det var fantastiskt – God bless them. Jag spenderade en längre tid av mitt liv att fajtas mot bedrägerier på Wall Street. Men att bara slå på en trumma, tända en stor joint och sedan gå tillbaka till sitt tält, det gör inte något som helst för att förbättra situationen.

Harangen, som kom på CBS The Early Show, levereras i samband med att Occupy Wall Street i Oakland idag genomför en större demonstration och hade uppmanat till generalstrejk.

Ben Stein har tidigare även släppt ifrån sig ett par uppläxande ord till arbetslösa som vägrar ta ett jobb med minimilön.

– Det finns en ohygglig mängd amerikaner som inte vill arbeta i en snabbmatsrestaurang eller klädbutik… som säger att de är artister. Det är nonsens. En person av god karaktär tar vilket jobb som helst hellre än att leva på bidrag. Alla arbeten med värdighet är ett alldeles utomordentligt jobb. Min gamla chef, president Nixon, brukade säga att det har lika mycket värdighet att tömma en potta, om du gör det med rätt attityd, som att vara president i USA.

Foto: Bebeto Matthews/AP

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter