Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

När rullgardinen drogs upp för den här bloggen satt jag intryckt i en lägenhet i Soho.

Snön låg tät utanför, bilarna satt fast i drivor utanför fönstret.

I det minimala rum om nio kvadratmeter som var arbetshörna, sovplats och matrum i ett, stod dessutom flera väskor fyllda med kläder.

Ouppackade men som ett tydligt bevis på en ny utmaning i livet – att arbeta som Svenska Dagbladets korrespondent i New York.

Mycket har hänt sedan den där snöfyllda torsdagen i början av januari 2011, men bloggen har alltid levt vidare.

Redan i mitt första inlägg var jag tydlig med ambitionen:

”Här, och i min rapportering i tidningen, kommer inte bara finnas rena företagsnyheter, aktieaffärer och historier om Wall Street-bolagen. Det blir till viss del också den andra sidan av landet – den som omfamnar just Real Estate For Dummies och människorna som försöker hanka sig fram dag för dag.”

656 inlägg senare tycker jag nog också att vi kan konstatera att det överlag har uppfyllts.

Vi har avhandlat bolagsskandaler och Occupy Wall Street, presidentval och långtidsarbetslöshet. Polisiära krav på att Walmarts toppchefer måste sparkas och hur du som vd kan belönas genom att köra företag i botten. Detaljrika dokument om spelet bakom Lehman Brothers kollaps och hur du äter som en äkta Wall Streeter.

För att bara nämna något.

Även om omgivningen idag är annorlunda, såväl utvändigt (sommar på väg mot höst) som invändigt (bor i East Village), så står nu samma väskor packade på nytt.

I veckan lämnar jag New York för att framöver slå mig ner i Stockholm som nyhetschef på SvD Näringsliv. Erik Bergin gör motsatt resa och väntas landa i USA i mitten av september.

Därmed dras också rullgardinen ned för den här bloggen, vilket innebär att jag vill passa på att rikta ett stort tack för att ni har hängt med, kommenterat och förgyllt texterna.

På återseende!

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter