”Occupy Wall Street är knarkande luffare utan mål”

Medan profiler inom populärkulturen tävlar om att krama sönder Occupy Wall Street finns det de som väljer en annan väg.

Som Ben Stein – tidigare talskrivare åt presidenterna Richard Nixon och Gerald Ford men numera även advokat, författare och en person som allra mest alltid går att ringa för att få ett bra citat. Hans senaste bok heter ju trots allt What Would Ben Stein Do?

Vad gäller Occupy Wall Street så är det alldeles tydligt vad 66-åringen skulle göra – lägga ner allting omedelbart bums alternativt samordna det bättre.

– Enligt min åsikt är de luffare (bums). Om de hade några specifika idéer, några specifika förslag, om de bara hade gjort vad som helst annat än att sova i sina tält och slå på trummor, då skulle jag säga att det var fantastiskt – God bless them. Jag spenderade en längre tid av mitt liv att fajtas mot bedrägerier på Wall Street. Men att bara slå på en trumma, tända en stor joint och sedan gå tillbaka till sitt tält, det gör inte något som helst för att förbättra situationen.

Harangen, som kom på CBS The Early Show, levereras i samband med att Occupy Wall Street i Oakland idag genomför en större demonstration och hade uppmanat till generalstrejk.

Ben Stein har tidigare även släppt ifrån sig ett par uppläxande ord till arbetslösa som vägrar ta ett jobb med minimilön.

– Det finns en ohygglig mängd amerikaner som inte vill arbeta i en snabbmatsrestaurang eller klädbutik… som säger att de är artister. Det är nonsens. En person av god karaktär tar vilket jobb som helst hellre än att leva på bidrag. Alla arbeten med värdighet är ett alldeles utomordentligt jobb. Min gamla chef, president Nixon, brukade säga att det har lika mycket värdighet att tömma en potta, om du gör det med rätt attityd, som att vara president i USA.

Foto: Bebeto Matthews/AP

Visa kommentarer (307 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Maria Rimpi, chef SvD Näringsliv Läs reglerna i sin helhet

 • http://pulse.yahoo.com/_ZF4EQ2UAEOKD6EOXSBICCSBZVM Måns

  EPIC!!! Ben Stein 4 president

 • Anonym

  Sicken Tomte.

 • Anonym

  Ben Stein kommer tyvärr alltid förbli en pajas i mina ögon efter hans delaktighet i ‘dokumentären’ Expelled. 

 • Anonym

  Lätt för Nixon att säga det, han behövde aldrig tömma några pottor mot betalning…

  • Victor Öhman

   Det vet vi väl inte? Hur som helst. Jag skulle också absolut ta ett jobb för amerikansk minimilön om jag inte hade gratis civilingenjörsutbildning och förmodligen aldrig kommer att hamna i en situation där jag behöver ta ett sådant jobb. Men det är väldigt lätt att säga vad man skulle göra, om. Om.. 

   Nä, dessa herrar sitter nog rätt bekvämt i sin bubbla. Att ens uttrycka sig på ett sådant sätt som det citat du kommenterar är skamligt.

 • Anonym

  Mannen måste tala sanning, eftersom han var talskrivare till den mest sanningsälskande av USA:s presidenter, Nixon ;)

 • adam

  en dåres försvarstal

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Skillnaden är väl att Nixon aldrig tömde en potta, han var ju president i USA. Det är lätt att tala sig varm om skitjobb när man aldrig själv kommer ha ett.

  • Anonym

   Jag själv har bara haft industri eller vårdjobb. Dåligt betalt, skitigt och kassa arbetstider men jag skulle ALDRIG byta det mot att leva som en blodsugare på andra. ALDRIG!!

   I Sverige har ALLA under 50 chans till gratis utbildning + bidrag. Visserligen så har inte alla talang eller ork nog men det kan inte samhället lastas för. Så här har sannerligen ingen någon anledning till att gnälla.

   • Anonym

    Dina arbetsgivare, som de föredrar att kallas, har sugit ur dig inte bara din tid på jorden, utan även dina drömmar och din klara tanke.

  • Anonym

   Jag kan ibland i min profession tömma bäcken/pottor och urinpåsar. Jag ser inte mitt jobb som ett ”skitjobb”. Mitt jobb är bland det bästa man kan ha. Alla uppskattar det jag gör, även du då du ligger på sjukhus. President däremot… neee… fy fan, inte en sekund.

  • Anonym

   Jag är beredd att hålla med Nixon, men det är avhängigt var pottan töms. 

   På Bob Steins huvud? Sure! 

 • Anonym

  Hello, captain obvious! Det är ju inte direkt glödande entrepenörsanda i tältlägren, utan snarare nån woodstock-liknande dimma. Märkligt att det inte är uppenbart för i princip alla. :)

 • http://www.facebook.com/jorgen.sangsta Jörgen Sangsta

  Det spelar ingen som helst roll VAD de är, det är VARFÖR de demonstrerar som är det relevanta. Ett icke-argument av en slipad demagog….

 • Anonym

  Dessvärre har han rätt.

  • Anonym

   Knarkande luffare är väl inte så mycket värre än företagsledare som försöker stjäla våra skattepengar för att få sin döende verksamhet att överleva ;)

 • Anonym

  ”En person av god karaktär tar vilket jobb som helst hellre än att leva på bidrag.”

  Där har vi skillnaden mellan många människor.
  ”Folk med god karaktär skulle vägra att ta vilket jobb som helst” skulle flesta jag känner säga..

  • Alexander Woxlin

   På dig låter det som att du och de flesta du känner skulle välja bort ett jobb för att istället välja att leva på bidrag. Det är inte konstigt att det går utför.

   • Anonym

    praktiskt taget allt ont i världen från människor sker genom yrken, det är bara naturligt att en person med ”god karaktär” skulle vägra eller välja bort arbeten som innebär konflikt med bl a personens etiska principer.
    Kanske personen på bilden inte har så hög standard i sin definition av ”god karaktär”

   • http://profiles.yahoo.com/u/EMKWAI3SODMUFRVNCJSQ7HY3UA robin

    du menar att det är fel att ha standarder?

    • Anonym

     Det är väl fine att ha ”standarder”, bara man sparat så man kan försörja sig själv så länge man går arbetslös…

   • Anonym

    Helt sjuk inställning. Hellre leva på bidrag? Folk som vägrar ”vilket jobb som helst” ska inte få ett öre i bidrag.

   • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

    Jag skulle hellre leva på socialbidrag än att jobba som fnask.

 • Anonym

  Knarkande luffare är väl inte så mycket värre än företagsledare som försöker stjäla våra skattepengar för att få sin döende verksamhet att överleva ;)

 • Anonym

  Låt dem hållas, de gör varken till eller från. Folket som slaggar ute i de där tälten får gärna fortsätta göra det, så länge de är där slipper jag oroa mig om drägg som spottar i min hamburgare på McDonalds.

 • Anonym

  Kederstedt jobbar vidare på att förlöjliga Occupy-rörelsen

 • http://www.facebook.com/henrik79 Henrik Persson

  Och där har ni illusionen i en liten ask. Det är lika mycket värt att jobba som städare som advokat…Bara le och se glad ut så löser sig allt…men hur ska man ha råd att betala sina barns utbildning på städarlön då mr Stein??

  • Anonym

   Hur ska du ha råd att betala den om du går på bidrag?

  • Absolut Swede

   Det är inte like mycket värt att jobba som städare som advokat, av flera anledningar. Dels om vi ser en människas färdigheter som en produkt som ska förädlas så tar det både mer tid och pengar att ta fram en advokat än en städare. Om det inte vore nog kan man se arbetsmarknaden enligt utbud och efterfrågan; det finns bra mycket färre advokater än städare och lika så i förhållande till de tillgängliga arbetstimmarna för båda yrkena. Vi lever inte i en plan-ekonomi och då borde också vara ganska uppenbart att en sådan inte fungerar!

 • http://pulse.yahoo.com/_N4DZITHHT6A35S62QFTGYDHYBE R E

  Det märkliga med usa är att det är idel judar runt presidenter och banker i usa,som vi vet är det dessa som styr landet

 • http://www.facebook.com/people/Anders-Andersson/100002681550141 Anders Andersson

  Det knepiga
  med Occupy-rörelsen är att men inte riktigt vet vad de står för. Och det finns
  ju några knäppa internetsajter som försöker parasitera på denna rörelse. Vem
  som helst kan tydligen säga vad som helst i deras namn.

 • Anonym

  Problemet är att anledningen till att de demonstrerar är att de kräver att nån annan ska lösa problemet. Att göra egna uppoffringar finns inte på agendan.

  • http://www.facebook.com/people/Anders-Andersson/100002681550141 Anders Andersson

   Jag har
   inte hittat någon tydlig agenda över huvud taget. Men jag har inte något emot
   att demonstrera om jag bara visste vad de stod för. Det sprids ganska knäppa
   saker på nätet. Man vet ju inte vad man ska tro.

   • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

    De har ingen agenda alls. Det finns ingen samling kring en konsensus om vad man vill … än. Teapartyrörelsen usurperades direkt av en ekonomiskt stark fraktion, med uttalat syfte att ta över det republikanska partiet. Något sådant finns inte i occupyrörelsen (än). Det är fortfarande en helt äkta gräsrotsrörelse. Det är nog det som gör så många så rädda och arga.

 • Kolaregårdens Domarering

  ”I’m not a crook” – det är 1% som talar på bästa mediaplats.

  De bör alla ta ansvar för sina handlingar och avgå innan det är för sent.

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  Fast Ben Stein är ju också ett enormt stort metaforiskt exempel av manlig genitalia. Så vad han tycker är mindre intressant än vad tex Mitt Romney tycker … om han vågar tycka något i frågan.

 • Anonym

  Hur kan man inte förstå vad Occupy-rörelsen går ut på? Det är enkelt

  Ocucpy-rörelsen vill skapa en politisk plattform där alla kan få sin röst hörd. Beslutsfattningen sker genom konsensus av direkt demokrati. De som är med i Occupy-rörelsen är där som enskild person och inte som representant för en organisation eller parti. Folk litar blind på media och aldrig undersöker saken själv, därför bildas det okunskap. Occupy-rörelsen finns ju i flera olika städer i Sverige, det är bara att gå dit och delta så får ni en egen uppfattning. 

 • Anonym

  Det är lätt att ha fickan full med flis och tala om för andra vad som är värdigt eller inte. Kapitalismen som idé bygger helt och hållet på att mängder av människor skall producera så billiga produkter som möjligt för en så billig lön som möjligt. Jag vet inte vad ”värdighet” kommer in i detta resonemang. Oreglerad kapitalism är farligt i längden eftersom den inte tar någon hänsyn till basala mänskliga behov eller naturens resurser. Den skapar också osunda klyftor mellan människor som i sin tur är en grogrund för allvarligare konflikter. Ockupanterna kanske inte har någon helhetlig linje men att avfärda dem som flummare håller inte. Då ser man inte problematikens kärna. 

  • Absolut Swede

   Jag håller inte med. Kapitalismen tar garanterat hänsyn till människors basala behov. Kapitalism handlar om att kapitalisera där det finns möjligheter för tillväxt. Tro det eller ej så finns det en enorm marknad för alla våra basala behov. I stort täcks alla våra behov, som vi själva är villiga att sätta ett pris på, av en entreprenör inom kort. Vad jag tror du är ute efter att allt kan bli lite komplicerat för en vanlig människa, tex som i USA; Vem skulle kunna tro att man på sin städar-lön inte kommer ha råd att betala avgifterna på ett hög-risk-lån för en villa om styrräntan går upp? Så om jag fattar rätt så är människan för dum för att ta ansvar för sin egen existens?? Om det ständigt inte finns några konsekvenser för att tänka kortsiktigt, så kommer vi nog aldrig kunna ta eget ansvar.

   • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

    Det är nog mest för att du saknar lite nutidshistoria. Läs på lite om amerikanska gruvarbetare, transportarbetare, hamnarbetare osv. Till exempel Al Green kommer från en dickensisk gruvbakgrund. Eller kolla på dokumentären Harlan County, USA om en gruvkonflikt så sent som 1970-talet.

   • Anonym

    Kapitalismen är nog bra – alltså en fri marknad med konkurrens och där nytänk gynnas.., men inte den korporativismen vi ser idag där stora företag kan köpa upp eller jävlas med nystartade i oändlighet… Många stöd har storföretagen i lagen att jävlas med enstaka uppstickare och nytänkare.

  • http://www.google.com john olsson

   Capitalism is not a perfect system, but its the best system.

   • Anonym

    Are you sure it is a system?

   • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

    Yes if your pockets are full of money, then and only then, is capitalism the best system.  Otherwise you might find yourself living in a tent out on the streets protesting capitalism.
     Know what I mean?

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Well I would say, that a belief that i could die for is a strong thing. A belief I have to kill for is for the cowards and for the capitalist mind. Is it not a doggy life anyway, so who cares?……

 • Anonym

  Sen vill jag bara lägga till att det var förbannat bögigt med de där silverstänken i bågarna…

 • http://www.google.com john olsson

  Occupy Wall Street later som en bra grej i SVT, men verkligheten ar nog mer som Ben Stein sager. Problemet med SVT ar ju att denna medie-kanal for det mesta valjer att heja pa allt som kritiserar USA.

  • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

   Tacka vet jag Fox News. Fair and balanced.

 • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

  Gee…He sounds alot like those in power in Sweden today…sad.

 • Anonym

  Jag är i Oakland nu och kan intyga att han har helt fel. Det är helt vanliga människor som protesterar.Folk i businesskläder, pensionärer, skolungdomar och alla sorters människor och ursprung. I går skickade polisfackets ledning ut ett brev till alla röstregistrerade medborgare i Oakland att de är emot borgmästare Jean Quan’s order att driva bort ockupanterna och att de själva tillhör de 99 procenten och sympatiserar med ockupanterna. Detta är en folkrörelse och de som inte inser det lever i en helt annan värld.
  Här deras mail i dess helhet.

  An Open Letter to the Citizens of Oakland from the

  Oakland Police Officers’ Association

  We represent the 645 police officers who work hard every day to protect the citizens of Oakland. We, too, are the 99% fighting for better working conditions, fair treatment and the ability to provide a living for our children and families. We are severely understaffed with many City beats remaining unprotected by police during the day and evening hours.

  As your police officers, we are confused.

  On Tuesday, October 25th, we were ordered by Mayor Quan to clear out the encampments at Frank Ogawa Plaza and to keep protesters out of the Plaza. We performed the job that the Mayor’s Administration asked us to do, being fully aware that past protests in Oakland have resulted in rioting, violence and destruction of property.

  Then, on Wednesday, October 26th, the Mayor allowed protesters back in – to camp out at the very place they were evacuated from the day before.

  To add to the confusion, the Administration issued a memo on Friday, October 28th to all City workers in support of the ”Stop Work” strike scheduled for Wednesday, giving all employees, except for police officers, permission to take the day off.

  That’s hundreds of City workers encouraged to take off work to participate in the protest against ”the establishment.” But aren’t the Mayor and her Administration part of the establishment they are paying City employees to protest? Is it the City’s intention to have City employees on both sides of a skirmish line?

  It is all very confusing to us.

  Meanwhile, a message has been sent to all police officers: Everyone, including those who have the day off, must show up for work on Wednesday. This is also being paid for by Oakland taxpayers. Last week’s events alone cost Oakland taxpayers over $1 million.

  The Mayor and her Administration are beefing up police presence for Wednesday’s work strike they are encouraging and even ”staffing,” spending hundreds of thousands of taxpayer dollars for additional police presence – at a time when the Mayor is also asking Oakland residents to vote on an $80 parcel tax to bail out the City’s failing finances.

  All of these mixed messages are confusing.

  We love Oakland and just want to do our jobs to protect Oakland residents. We respectfully ask the citizens of Oakland to join us in demanding that our City officials, including Mayor Quan, make sound decisions and take responsibility for these decisions. Oakland is struggling – we need real leaders NOW who will step up and lead – not send mixed messages. Thank you for listening.

  • Anonym

   ”First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win.” —  Mahatma Gandhi

   Var i serien befinner vi oss nu? Steg 2 eller 3?

  • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

   Thank you for your honesty and sincerity. 

  • tmxseven

   Tack för dina uppgifter. :)

  • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

   Bra info. Tack. Vem har sagt att inte Borgmästare kunde bära pottor istället? 

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  But what they are protesting is not capitalism in itself, but extreme inequalities and croney capitalism and perversion of American ideals

  • Absolut Swede

   So if you find yourself not earning enough money, you solve this by sitting in a tent and not working?! The grass is always greener on the other side of the fence, but there are no rewards for the lazy and jealous!

   • Anonym

    Absolut Swede: If you find out that the system is outdated or broken in its foundation, what option is there beside doing what you can to replace it with something else? Your solution will only make it worse by aiding it.

    • Absolut Swede

     What says its outdated or broken? Because of the finance crisis?? So the solution would be to ban tulips from the open market?

 • Anonym

  Johan68, de problem du nämner finns idag. Oreglerad kapitalism finns däremot inte idag. Bristen på ”värdighet” borde alltså vara effekten av regeringars försök att reglera kapitalismen, eller?

 • http://pulse.yahoo.com/_Z32E3FS2PMEKVWIQJXN5MPGSLQ Carmen

  Ben Stein, Strauss Kahn, Bunga Bunga Berlosconi, whatever their name, all of them old guys nobody wants to hear from. Ben Stein sits in as a juror on America’s next top model. So much for his intelligence!!

  The world could be a better place without all these awful olf men….

 • http://pulse.yahoo.com/_Z32E3FS2PMEKVWIQJXN5MPGSLQ Carmen

  Ben Stein, Strauss Kahn, Bunga Bunga Berlosconi, whatever their name, all of them old guys nobody wants to hear from. Ben Stein sits in as a juror on America’s next top model. So much for his intelligence!!
  The world could be a better place without all these awful old
  men….

 • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

  Ben Stein sounds just like those in power in Sweden today…sad.

  NOTE:  this post will be removed by svd because they don’t want to hear the truth.  They are out to PROTECT their MASTERS….sad but true.  How do I know this?  Because SVD has already remove this post once.

  • Anonym

   So why is it still here?

   • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

    Because they are SLOW…give them time.

  • Cortex

   Apart from being wrong on the removal bit, why write what you think will be removed? 

   Methinks your thoughts are less explosive than you’d wish them to be…

   • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

    If that is the best you can do, then troll elsewhere.  Otherwise stfu.

 • Anonym

  Alltid lika intressant att se hur dessa trångsynta, inskränkta, självgoda typer – sittandes på sina höga piedestaler – frivilligt & öppet, avslöjar sin arrogans & babianmentalitet i all möjlig media.

  /S

 • Anonym

  Hahaha, kul kille. Hans bidrag för att häva dagens kris är övermåttan tilltaget. Den killen har inte tömt en potta, åtminstone inte med värdighet. Hans sociala färdigheter och konfliktlösningsstrategier är lika väl tilltagna som de valpar som skor sig i börsernas skugga. Men han känner nog att han har råd att inte behöva bry sig.

 • Anonym

  Han har ju rätt. Sitta på gatan hjälper ju ingenting. Och hur har de tid med det? De har alltså inga jobb, och de söker inga heller, för då skulle de inte ha tid att sitta där. Det är enkelt att gå ut på gatan och protestera mot något man uppfattar som fel, utan att ha en aning om någon vettig lösning.

  Sen kanske de skulle sitta framför Vita huset också, för det är ju politikerna som låter bankerna ta vinsterna när det går bra, och pumpar in pengar när det går dåligt.

  • Anonym

   Nej, det hjälper inte så mycket. Först. Men efter ett tag har en sådan här rörelse en tendens att kunna växa, och rätt vad det är ser det ut som i Egypten, Libyen, Tunisien, Syrien, Jemen, Argentina eller något annat av de länder där folket plötsligt fått nog.

   Det är sällan som en ”revolution” har några svar. Allt som oftast handlar det bara om att det nuvarande är fel. Då spelar det inte så stor roll om någon lösning finns eller ej, steg 1 brukar vara att få bort det nuvarande systemet.

   Nu har vi förvisso en bit kvar till vi får en ”Europeisk vår”, men det behövs nog inte att arbetslöshet och el-/mat-/benispriser stiger så värst mycket mer innan det börjar knorras rejält. När räddningspaketen till bankerna plötsligt får en synlig inverkan på just din plånbok är plötsligt lusten inte längre lika stor att vara med och betala för någon annans dårskap.

  • Anonym

   De är sannolikt inte alls knarkande luffare, även om det kanske finns ‘juveler’ bland dem också. Men det är härligt att se energin hos dessa unga och gamla, istället för att bara sitta framför TVn. Politikerna sitter nog framför TVn också, så de ser väl hur polisen går lös på de hemska demonstranterna.
   De ekonomiska kriserna som nu avlöser varandra är tecken på osunda finanser och vi måste rätta till dem nu. Men gör finansvärlden det? Nej, de låtsas som om inget händer och fortsätter dränera systemen på möjliga vinster. Jobben försvinner hos oss. Staten säljer ut gemensamma tillgångar och kan ge oss som jobbar lite mer i plånboken. Men inte länge till. I den fantastiska fria marknaden blir aktörerna allt färre och globalare och egenmäktiga. Lite fantasi krävs det kanske, men inte mycket, för att sia om hur det ser om 10 år. Till detta har vi nämligen Klimatkrisen.

 • Anonym

  Är man konspiratoriskt lagd skulle man kunna tycka att det är lustigt att det läggs så mycket energi på att smutskasta ”Occupy”-rörelserna. Ena dan artiklar om att tälten i London faktiskt är tomma, att demonstranterna är lata och bekväma… andra dagen får vi veta att de är ”knarkande luffare”.

  Är det månne så att en del av de styrande (som satt oss i skuldkrisens grepp, men påstår att de ska ta oss ut), är rädda för att den arabiska våren ska sprida sig vidare?

  De upploppen som startat i fattiga länder och som i grunden beror på missnöje med stigande priser, har ju med ”Occupy”-rörelsen tagit ett steg närmare oss själva.

  Det var ju faktiskt inte så länge sedan som Swedbank höll på gå i konkurs för att spararna röstade med fötterna och började plocka ut sina pengar.

  Trots allt är det ju inte helt rimligt att några få personer med ett antal knapptryck kan fördubbla penningmängden och de facto göra allas löner hälften så mycket värda.

  Det kanske är farligt om de här tankarna får fäste hos en större del av massan… det behövs ju som sagt inte så värst mycket för att vårt system (med någon ynka procent i säkerhet, enorma hävstänger) ska krackelera. Se bara vad pluttlandet Grekland håller på att orsaka.

  • Cortex

   Jag tror faktiskt inte det gör så stor skillnad om några arbetslösa nollor tycker att det bästa sättet att investera sin tid på jorden är att bo i tält i innerstan. Jag tycker heller inte det skall jämföras med den skada som ett land i Greklands storlek kan orsaka om det lägger manken till (vilken det sannerligen har gjort). Det löjliga blir när man t ex klandrar kreditvärderingsbolagen för att de vågar påstå att kejsaren är naken.
   Swedbanks kris var ingen ”run” som du verkar tro utan befarade framtida låneförluster i Baltikum, men alla påståenden som går ut på att banker är dumma är ju OK i Sverige numera.

   • http://pulse.yahoo.com/_RONTLAFEWDIOXVCOZKBRNIWJMM Tina

    If you take 10kr and put it with what You Think, you can go to McDonalds and get a cup coffee. 

   • Anonym

    Nej, det tror inte jag heller. Däremot kan de ”arbetslösa nollorna” få igång en debatt, så att sådana upplysta varelser som du och jag tillbringar tid med att diskutera frågan.

    Är det då så att tillräckligt många anser att saker är galna, finns en risk/chans att fler och fler börjar fundera och ansluta sig till klagokören. De första kommer inte göra varken till eller från… men de kan få den stora massan i gungning.

    Revolterna i arabvärlden började också i liten skala. Samma med protesterna mot Vietnamkriget eller den ryska revolutionen för 90 år sedan.

    Jag säger inte att vi kommer se det resultatet denna gång. Men det finns en överhängande risk att vi kommer se allt fler protester även här i väst.

    Rörande Swedbank har du dock fel, eller så har du bara inte brytt dig om att kolla fakta. Det finns en anledning att den svenska insättningsgarantin fyrdubblades under kort tid, samtidigt som Swedbank införde ett tak på uttag till max 10.000 kr per vecka. Krisen i Baltikum var den utlösande faktorn. Den fick folk att förstå att deras pengar inte alls var säkra hos Swedbank. De började då flytta dem, något som slår enormt hårt mot en bank som Swedbank var då, med väldigt låg kapitaltäckning. Det var snubblande nära att banken gick omkull, inte på grund av att de skrev av några miljarder som kreditförlust, utan just för att deras bas för utlåning (hävstång om 20-50 ggr pengarna!) försvann i en rasande takt. En flyttad miljard skapar ett hål i balansen om åtminstone 20 miljarder. Även under den värsta krisen gjorde banken just ingen förlust. Det var aldrig ett problem på den nivån, de hade nog klarat klart större avskrivningar innan det blivit någon fara. De nyemissioner och kapitaltillskott som gjordes var för att stärka kapitalbasen, inget annat. Den kapitalbasen som försvann när kunderna plockade ut sina pengar. Ganska intressant faktiskt, om du bara bemödar dig att kolla upp fakta.

    Jag har inte heller påstått att banker är dumma. Däremot att de med dagens regelsystem är otroligt känsliga för störningar.

    • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

     Nog sitter kostymerna och skinnen illa nu för tiden hos de trendkänsliga lejonen i Swedbank. Det är i allra högsta grad självförvållat. Som vanligt får någon betala…..

   • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

    De  styrande i Grekland har sannerligen lagt manken till för att försätta landet i kris. Det gör Björklund och Alliansen med ökade kostnader och utgifter för kommunerna. Björkalliansen står själva med Grekiska epos i händerna och hoppas innerligt att kreditvärderingsinstituten snart ska kunna slå den sista spiken i ”det offentligas” kista. Hoppas, att det sovande folket inte ska vakna av hammarslagen av nästintill gratis arbetskraft importerad med EUforisk försorg.

  • Hilfe!

   Vadan din vurm för ”den arabiska våren”? Precis som man misstänkte är den orkestrerad av det muslimska brödraskapet och leder till hårdare sharia. Och det precis som när väst jublade över iranska revolutionen. Snart är zoroastrierna slut i Iran. Och ”våren” i Egypten verkar leda till slutet för en någorlunda fredad tillvaro för kopterna, Egyptens urinvånare.

   Ingen i Libanon trodde heller på att de skulle bli ett muslimskt land, när de släppte in den stora flyktingvågen av muslimer ”som det var så synd om”. Men Koranen berättar allt om vad som pågår, om man inte har rosa glasögon på sig och vägrar att se.

 • Cortex

  Your tin foil hat needs recharging.

 • Cortex

  Tina, your tin foil hat needs recharging. Go sleep in a tent and make the world a better place.

 • http://www.facebook.com/people/Håkan-Larsson/100001788669184 Håkan Larsson

  Det där hade kunnat vara ett citat från Per Gudmundson!

  • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

   Njae. I så fall hade det säkert innehållit påhittad statistik om antalet muslimer i parkerna också.

 • Anonym

  Vet inte om jag har rätt, men jag tycker mig känna en liten fläkt i samhällsklimatet, av det uppvaknande som skedde i samband med Vietnamkriget. Nu är det ju inte ett krig – i den bemärkelsen – som utkämpas, utan ett begynnande krig mot bankerna, som genom att försöka lägga ut röridåer pungslår oss stackars låntagare genom att – nu dubbla – snart kanske – tredubbla – påslaget i förhållande till reporäntan. Dom vet ju att vi inte har något annat val än att betala ockerräntorna om vi inte vill bli ställda på gatan. Undrar när den totala bojkotten kommer. Om/När vi vågar att tillsammans vägra att betala. EN kan dom vräka. TIO kan kan dom vräka, men hur skulle det bli om vi i tusental – eller tiotusental – går ihop och vägrar? Ja, inte vet jag? Vad behövs? Förslag????

  • Anonym

   Ni som är överbelånade kan bli vräkta allihop. Räkna inte med någon sympati från andra…

  • Anonym

   Utnyttja det unikt låga ränteläget. Byt bank.

 • Anonym

  Om någon har en obekväm åsikt är det bäst att klumpa ihop dom och klistra på något nedlåtande epitet.
  t.ex Näthatare,
  Knarkare,
  Luffare,
  osv

  • http://www.facebook.com/people/Johan-Claesson-Laakso/746550633 Johan Claesson Laakso

   Näthatare handlar väl dock inte om att åsikterna i sig är obekväma, utan snarare om det extremt otrevliga sätt dessa framförs på. Sedan hör det också till saken att de näthatare som framför obekväma åsikter har en tendens att anse sig förtryckta av etablissemanget så fort de får mothugg.

 • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

  Det är bättre ställt med knarkarna i tälten, de har i alla fall förstått att något är fel. Det har inte knarkarna på Wall Street gjort. Luffarna har nog bättre verklighetskontakt än de pudrade näsorna i tornen.
  Att säga att man jobbat åt Nixon, bara en stolle kan väl vara stolt över något sådant…
  Nixon visade väl vad för slags stolthet han egentligen ägde, att det var ingen som helst skillnad att bära pottor.

 • Anonym

  Högmod går före fall

 • Anonym

  Skulle nog inte sätta epitetet knarkare,luffare,anarkister och kommunister på alla de som just nu stjäl av varandra och slåss i Zucutti Park,men övervägande del bör känna sig hemma i det benämnandet.

 • http://pulse.yahoo.com/_G7KLHS6VL5YWU2QRYUV5RRMUSI Admir Efendic

  Jaha, så han gnäller i sitt högmod på att de inte har konstruktiva ideer. Men om han nu delar deras politiska position men ogillar sättet, och är så smart och intelligent karaktär, då kan han väl komma på nåt positivt som de alla stackare kan göra? Jag menar han har ju jobbat åt Nixon och kan spelet, vem skulle vara bättre att leda folket mot orättvisan än han? Leda med exempel tror jag det hette…

 • Anonym

  Klart att de flesta av dem är luffare…..(eller rättare sagt organiserad vänster)…. vilka vanliga medborgare kan sitta på arslet/tälta vecka efter vecka ?!? Vanliga människor har ett jobb att gå till…
  Det är inte bara USA som har problem med lata drönare som anser sig vara för fina för de jobb som finns tillgängliga….det har vi i Sverige oxå….

  • Anonym

   Vanligt folk i USA har inget jobb

  • Anonym

   Allt fler vanliga människor här i USA saknar jobb så de har förvisso tid och skäl att vara där. Att som du påstår de är för fina för att jobba visar bara att du inte har den minsta aning om hur tuffa förhållandena har blivit här. 

   • Anonym

    Jodå min vän, visst är jag medveten om att det minst sagt är jävligt tufft på den amerikanska arbetsmarknaden & att situationen för väldigt många ”hard working” amerikanska familjer där en eller båda blivit av med jobbet är oerhört tuff…..inget snack om saken. Jag är oxå medveten om den frustration & ilska vanliga amerikaner känner gentemot finanshajarna på Wallstreet & jag sympatiserar faktiskt med dem. Det jag vänder mig emot är de organiserade element som demonstrerar med sin egen agenda i bakfickan…..samtidigt som de försöker få det till att det är endast en spontan folklig demonstration.
    Biten om drönare står jag fast vid även om det kan tolkas lite väl generaliserat kanske.

 • Anonym

  HÅNET ATT TAGAS MED EN NYPA SALT

  Herr Stein är inte så välkänd för träffsäkra analyser(Wikipedia):
  Före 2000 års recession han hävdade flere gånger, att recessionen kunde inte komma och bomarknaden hade ingen inverkan på bredare ekonomin.
  2007-08-12 in en artikel i New York Times skrev han, att skräplåneproblemet hade blåsts ut ur proportionen och det kunde inte skada ekonomin, som är extremt stark.Vinsterna är höga och världekonomin håller på att explodera av tillväxten.
  Den dagen stängde Dow Jones på 13239.54.
  Sex dagar senare var han med i en debatt på Fox News Channel, där han påstod igen , att det inte fanns några problem med skräplånen, finansinstitutionernas aktier säljs till ge-dig-bort-priser och hela börsindexen skall bli en helsicke högre om ett år.
  Tretton månader senare var Lehmans död och själva kärnproblemet är ännu olöst och endast blivit värre.
  Vilka för namn de som occuperar andra sidan av staketet på Wall St förtjänar, ligger på var och ens omdöme.

  • Anonym

   Så då måste man fråga sig varför SVD anser det värt att publicera synpunkterna från en sån dokumenterat omdömeslös person.  

   • http://twitter.com/kederstedt Daniel Kederstedt

    Dokumenterat omdömeslös vet jag inte om vi ska kalla honom för. Men som jag också skriver i texten är Ben Stein en person som allra mest alltid går att ringa för att få ett bra citat. I det här fallet tyckte jag dessutom att det var lite befriande med någon som valde att inte krama ihjäl Occupy Wall Street, samt intressant. Det sistnämnda verkar också läsarna ha tyckt om vi tittar på antal klick, Facebook-delningar och kommentarer etc.

    • henrik

     Jag studerar på ett stort universitet här i New York, inte det största. Men jag själv läs och sett att den bild som porteters i Sverige är ganska annorlunda från den här i New York, i Sverige var det en drös med röda flagor svajande på Sergels torg, här handlar det om annat än att propagera för en ideologi. Jag har lärare som uppmanar elever och andra att gå dit. För att att folk har åsikter om orättvisorna i det Amerikanska samhället.
     Min syn är att folk är trötta på Wall Street det har varit kris här allt för länge, dem som är rika blir rikare. Amerikanarna har ett krig som dem vill dra sig ur dem känner att dem måste lösa sin eget lands problem innan dem hjälper värden. Vanligt folk går nere dit när dem har tid, jag har några klass kompisar som var på bron när polisen spärrade in alla och arresterade dem. Dem som demonstrerar är weed rökande bums men också mycket vanligt folk som går nere dit i mån av dig med en utbildning och ett jobb. Jag är inte skottlinjen när det demonstreras för att jag vill behålla mitt visum.

    • Anonym

     Kederstedt tar in en gaggig surgubbe, istället för att själv skriva nåt nyanserat om Occupy-rörelsen.
     Vem är du köpt av ?

    • Anonym

     Det är kul med sluggers men känns det ändå inte lite som om du gått på en spin? Det är inte första gången man läser att demonstranterna är knarkare eller bums som går dit för matens skull..

     • http://twitter.com/kederstedt Daniel Kederstedt

      Tycker jag inte. I den här bloggen blandar vi högt och lågt, tunga företagsnyheter med just Ben Stein.

  • Antonescu

   Det kallas DESINFORMATION. Killen är varken slö eller bakom.

 • Antonescu

  Och man förundras över att folk är anti-semtier…

  • Anonym

   Förklara dig.

   • Antonescu

    Behöver jag verkligen det? Min en enda mening säger allt…

 • Ulla Pettersson

  Osmakligt. Han sätt att fajtas mot bedrägerierna fungerade uppenbart inte, så Occypy Wall Street kanska fixar det. Är det det han är rädd fö`?

 • Anonym

  En av Rupert Murdochs bäst betalda hantlangare uttalar sig.

 • Anonym

  Om dig i så fall. Att du är en gris och en sorglig stackare.

 • Lech Dulny

  Ber Antonescu slå upp ordet i Svenska Akademiens ordlista så kanske vi förstår vad han menar …

 • Anonym

  Utmärkt kommentar måste jag säga. Skönt att det fortfarande finns folk som vågar prata klarspråk när det gäller dylikt slödder i vårt samhälle.

  • Anonym

   En mindre vacker dag så kanske du själv tillhör detta ”slödder”. Det kan gå fortare än du anar. Vem skall hjälpa dig då?

   • Anonym

    Tror inte jag förvandlas till kriminell ”bum” varken en vacker eller en mindre vacker dag.

 • Anonym

  Bedrövligt med folk som måste rakka ner på andra för att visa sin egen förträfflighet. Dessa i egna ögon lyckade människor har inte ens vettet att skämmas.

  • Anonym

   Nä verkligen, de där Occupyfolket kan väl göra något positivt för en gång skull och inte bara kräva en massa gratisätande!

   • Anonym

    Rikefolket kring Wall Street har väl sällan gjort något gott för andra än dom själva. Berika sig själva är dom mycket bra på. Egenintresset förnekar sig aldrig både där och här i Sverige.

    • Anonym

     Och vad vet du om det? Hur många av dessa ”rikefolk” på Wall Street känner du? Hur mycket/litet av sina pengar har dessa så förhatliga människor skänkt till välgörande ändamål? Du har ingen aning och är bara ett hatanade vänstertroll.

 • Anonym

  Är det verkligen meriterande att kalla sig för rådgivare till Nixon och Ford?!

 • Anonym

  De är inte bara knarkande luffare, de är giriga också. I förra veckan så hade Occupyrörelsen på Wall Street tröttnat på de förbannade uteliggarna som tiggde mat från ställena som försåg tältlägret med fiiiin mat från restauragerna på lower west side. Lösningen? Jo att man skulle servera skitmat i 3 dagar så att de ”professionella” uteliggarna skulle hålla sig borta. Jag antar att de professionella uteliggarna tillhör en annan 1 procent som också ska ha en skopa hat från tältlägret på Wall Street…

  • Anonym

   Vet du egentligen vad ordet girig står för och vilka som kan omfattas av ordet?

   • Anonym

    Ja gör du? En som kräver att alla andra ska förörja en och ge en saker gratis samtidigt som man inte vill dela med sig av sina gratissaker till bättre behövande klassar jag som grunddefinitionen av girig. M a o de som håller till på nedre Manhattan i sina tältläger.

    • Anonym

     Man tar sig för pannan! Dom som själva har sitt på det torra förnekar sig aldrig.

     • Anonym

      Nä verkligen, ni förnekar er aldrig. Men jag tycker det är gulligt att du vurmar för övergödda medelklassungar som har tid och råd att protestera samtidigt som de gör allt i sin makt för att förneka hungriga ”professionella” uteliggare mat.

     • Anonym

      Till skillnad mot dig har jag på min fritid jobbat ideellt för att hjälpa dem som hamnat på skuggsidan under snart 40 år. Det har gjort, att jag har  svårt att döma dem som hamnat snett i livet här hemma och i andra länder. Att döma eller fördöma är något som ”lyckade” människor har lätt för. ”Gå en mil i någon annans mockasiner” som indianer i USA uttryckte det.

     • Anonym

      1. Du har ingen aning om vad jag engagerar mig i.
      2. Kudos på dig om du hjälper folk på fritiden – Occupyfolket ger blanka f*n i dem
      3. Vem har dömt eller fördömt folk som hamnat snett i livet (inte jag iaf) – dock verkar Occupyfolket känna aversion mot dem då de anser att uteliggarna är snyltare.
      4. Occupyfolket är knappast några människor som hamnat snett här i livet utan är övergödda medelklassmänniskor som har råd att protestera. Du får gärna tycka synd om dem men jag gör det inte.

     • Anonym

      Läs vad du har skrivit i dina inlägg. Du var väl inte blivit ”pillrig” av allt skrivande?

  • Anonym

   Du borde fråga dig varför finns det ””professionella” uteliggare”!?

   Det är skam för ett samhälle som kallar sig för en demokrati att människor skall behöva tigga mat.

   • Anonym

    Och du tror att det löser något när några hundra människor från medleklassen sitter på Wall Street och äter gratispizza med chevreost och rödbetor på som de gör allt i sin makt för att inte dela med sig till uteliggarna. Exakt på vilket sätt hjälper detta vad Occupyrörelsen benämner professionella uteliggare (notera att den termen kommer från en intervju med Occupyfolk i NY – inget jag hittat på) och vad är det jag inte har tänkt på – det verkar snarare var du som inte tänkt till alls. 

   • Anonym

    Visst är det en skam, men det har väl egentligen rätt lite med styrelseskick att göra, mer med vanlig medmänsklighet.

    Vi har gott om uteliggare i Sverige också, trots något som brukar kallas demokrati. Här är det dessutom mycket kallare, och numera låst överallt. Ganska omänskligt.

    • Anonym

      Och exakt vad har uteliggarnas existens med demokrati att göra?

  • Anonym

   Länk?

  • Anonym

   Skriver i samma anda.
   Var ”skiter” de någonstans? Vidrigt äckligt!
   Fiiiiinkrogen eller under sovsäcken?
   Fortfarande vidrigt.
   Gå hem och bränn hus och butiker. Väldigt ekonomiskt tänkande för alla,
   Bränn inte på min gata.

 • http://twitter.com/KlimatJacob Jacob Risberg

  Det där är ju Michael Tucker från LA Law!

 • conny bergkvist

  Jag tycker det är osmakligt att tycka om vad andra människor gör naä man själv fått allting till skänks,det är lått att vara stor i truten då.Det finns många pottor som behöver tömmas,lön=håll käften.

 • Alexander Olsson

  Nää men håhå, detta var ju oväntat, *snark*…en av de välbärgade puppydogs till ”The 1%” kommer och säger att OWS är knarkande hippies…fattar inte varför SVD tar upp detta citatet från denna clownen? Det finns seriöst legitima frågor som OWS ställer till Amerikanska folket, så min fråga till SVD är varför ni inte istället fokuserar på dessa frågor istället och ser vad andra clowner säger om dessa frågor Riktiga frågor?(ni verkar ju bara vilja hänvisa kända clowner med lite kändisskap i fickan)
  Alla nya idéer går igenom 4 stadier innan de tillslut adresseras:1. Ignorering, vilket inte går i dagens mediakultur 2. Löjeväckande, vilket de försöker så gott de kan med t.ex. kommentarer som att majoriteten av demonstranterna är knarkande hippies.3. Våldsamt motstånd, vilket har rört oss in i nu. Att demonstranter i en demokrati där rätten att protestera finns med i grundlagen inte tillåts att demonstrera skrämmande. 4. Slutgiltig accepterande att idéerna har legimitet.( Detta lär ju inte hända för än punkt 3 varit i bruk ett bra tag till skulle jag tro, med en gradvis eskalering av våldsnivå tills hela landet kokar av ilska…Intressant att tillägga är att de olika staterna importerar poliser från andra stater så att de inte ska känna någon samhörighet med demonstranterna och kan då gå ”All-out” ( Detta är en taktik som används om och om av olika repressiva nationer genom historien då den egna befolkningen skriker ”Revolution”…nu senast importerade ju Gaddafi legosoldater från Syrien, då de egna soldaterna inte ville skjuta på sina grannar)Än så länge har polisen hållit sig till att skjuta demonstranter med gummikulor, spränga Flash-granater(en kille lyckades ju få sin skalle söndersprängd av en häromveckan, han överlevde, men skallen fick sig en rejäl fraktur) och självklart det traditionella tårgas-kastandet överallt.SVD, åter igen får jag säga Skäms på er…sluta fokusera på vad clownerna säger och skriv istället om vad ett demokratiskt land gör mot sin befolkning, om faktum att 1% av USAs befolkning äger 40% av landets rikedomar, att USA spenderar sådana otroliga mängder pengar på militären att en allt större del av den egna befolkningen inte har råd med mat och husrum etc…finns hur mycket som helst att skriva om som är fel inom USA, så varför hacka på dem som vill göra det bättre istället för att stödja dem som uppenbarligen har del problemen?Skäms…

  • mikaelsod

   ”Alla nya idéer går igenom 4 stadier innan de tillslut adresseras:1. Ignorering, vilket inte går i dagens mediakultur 2. Löjeväckande, vilket de försöker så gott de kan med t.ex. kommentarer som att majoriteten av demonstranterna är knarkande hippies.3. Våldsamt motstånd, vilket har rört oss in i nu. Att demonstranter i en demokrati där rätten att protestera finns med i grundlagen inte tillåts att demonstrera skrämmande. 4. Slutgiltig accepterande att idéerna har legimitet.”

   Alla idéer kommer inte till stadium 4, de får aldrig legitimitet för de är dåliga. OWS kan vara en av dem, den kanske stannar där den rätteligen hör hemma, i stadium 2, tills den försvinner.

   I övrigt tycker jag Kadamus i inläggen ovanför ditt formulerade och summerade saken rätt väl, läs det!

   • Alexander Olsson

    Läste inlägget, och han tar upp helt korrekta antaganden dock brister den realiteten att det handlar om mycket mycket mer än bara nationens brist på godtagbar utbildning.

    En viss procent av OWS är som han säger inte kapabla att se den stora bilden, för att de inte har kunskapen, och uttrycker bara sin frustration att saker och ting bara blir sämre för dem och med den bristande kunskapen kan inte ge några som helst konkreta förslag på varför och vad som gör ”saker och ting dåligt”…men att generalisera och dra hela rörelsen över en kant har ju inget med verkligheten att göra, att det är många som är utbildade och som förstår de grundläggande bristerna i systemet och som kommer med konkreta förslag…

    Utifrån dagens synsätt är alla idéer som vill förändra systemet extrema och radikala och möts alltid med löjeväckande…men det finns INGET löjeväckande med de faktiska sanningarna jag tog upp i mitt inlägg, och det finns sjukt många mer exempel jag skulle kunna dra upp som visar den sanningen

    Att sitta och diskutera okunskapen hos vissa i OWS rörelsen för mig är bara bortkastad tid som man skulle kunna diskutera de problem som finns och vad man kan göra åt dem.

    Att köra ner huvudet i sanden och acceptera samhället som det är idag är för mig oacceptabelt…OWS handlar inte om konkreta förslag, eller att man förstår hur/varför världen är som den är, utan det handlar om viljan att saker ska vara bättre och i detta fallet bättre för alla( Är inte bara i USA som OWS rörelsen finns)

    I dagens samhälle tillåts inte idéer som motsätter sig samhällsstrukturen, då den idag tas som den enda verkligheten som inte får ifrågasättas…eftersom media är medium som använts för att kontrollera och styra befolkningarna världen över, får aldrig något yppas om den samhällsstrukturen vi har idag, så OWS demonstranterna gör det enda det kan göra i brist på alternativ…men att generalisera och kalla dem egoistiska, okunniga, knarkande hippies så gör man PRECIS det media( de styrande ) vill göra, vilket är att slippa ta tag i samhällsstrukturella problem vi har…är mycket lättare att ignorera och smutskasta än att ge svar på tal, speciellt då DE VET att de aldrig kan ge tillfredsställande svar på några av dem

    Sry, blev lite lång post, men blir bara så frustrerad när individer väljer att själva anamma medias egna metoder istället för att rationellt och logiskt lyssna på vad de har att säga och dra sina beslut utifrån väl dokumenterade vetenskapligt bevisande fakta om problemet..Istället väljer man att lyssna på politiker som inte ens tar upp frågorna och bara ignorerar den fakta som finns tillgänglig för alla…

    Det finns mer fattigdom idag än någonsin i världshistorien, det finns mer svält(upp emot 1-3 miljarder lever på svältgränsen) detta trots att vi producerar mer än nog för att täcka behoven för alla, det finns mer slaveri än någonsin, jämställdhets-skillnaderna har aldrig varit såhär hög i världshistorien…detta är legitima frågor som måste ställas och besvaras och om OWS kan leda till att de svåra frågorna ställs kanske saker och ting kan börja röra sig i rätt riktning till skillnad från nuvarande trenden…

    Så snälla, kom inte och säg att OWS inte har legimitet att få fråga dessa frågor, och få svar på dessa frågor…så varför inte ställa dem nu? Om du nu tror på demokrati så borde du ju iaf inse att de har rätten att få svar på tal åtminstone 

    • mikaelsod

     Alexander, vilken wall of text, sorry, men TL; DR

     Men detta: ”Det finns mer fattigdom idag än någonsin i världshistorien, det finns mer svält(upp emot 1-3 miljarder lever på svältgränsen) detta trots att vi producerar mer än nog för att täcka behoven för alla, det finns mer slaveri än någonsin, jämställdhets-skillnaderna har aldrig varit såhär hög i världshistorien…” är rent nonsens.
     På 70-talet svalt en miljard av de fyra som då fanns, nu svälter (kanske) en miljard av de sju som nu fnns, och du tycker det blivit sämre?
     Mer slaveri än någonsin? Jämfört med 1800-talet, när slavskeppen gick i skytteltrafik mellan Afrika och Arabvärlden (och Amerika)? Jämfört med feodalsamhället?
     Jämställdhetsskillnaderna har aldrig varit så höga? I en värld där utbildning finns tillgängligt för (nästan) alla, där en gammal bil eller en tjock-tv räknas som fattigdom? Där klass inte längre avgör din livsbana?

     Vet inte vilken värld du lever i, men det är inte min. Du verkar ha samma skeva världsuppfattning som de knarkande hippies detta handlar om.
     Och när de campat färdigt går de hem till sna lånefinansierade bostadrätter, betalade med en lön de får efter en lånefinansierad utbildning, allt ordnat av den onda finanssektorn, och när de jobbat klart får de pension förvaltad av samma sektor.
     Happy protesting!

  • Anonym

   Läs artikeln igen.

   Han klagade inte på att de var förbannade över hur ”Wall street” betett sig, tvärtom han tycker det är bra att de är förbannade över beteendet och girigheten från storfinansens sida. Herregud, han håller ju med dem i sak!

   DET han klagade på var att demonstranterna väljer en inproduktiv metod.

 • Anonym

  Han har rätt i sin kritik av Occupy-rörelsen. Men problemet är att makthavarna i västvärlden har sig själva att skylla eftersom dom odlat fram denna infantila attityd hos massorna. Man har inte befordrat psykologisk mognad – att människor växer upp till självständigt tänkande individer. Man har istället understött en allomfattande infantilism som bygger på politisk korrekthet och avsaknad av självständigt tänkande. Resultatet ser vi på gatorna idag. Vuxna människor som slår på trummor som små barn, men som inte kan formulera en klar tanke. Det finns även gamla mänmniskor bland dem, som protesterar mot ”de elaka bankirerna som tar alla pengarna utan att tänka på alla de fattiga barnen”. Dom befinner sig på samma medvetna nivå som förpubertala barn. Regeringarna har sig själva att skylla. Dom har understött infantilism och bromsat människors tillväxt till moget medvetande. Nu faller dom själva offer för den infantilism och det psykologiska och materiella beroende som dom har skapat i befolkningen. 
  -Kadamus

 • asdf qwerty

  Jag är ledsen, men jag kan inte ta någon som tror på intelligent design seriöst. Nej, han har inte bara antytt att han är kreationist. Han har gjort en ”dokumentär” där han försvarar intelliget design. Googla på ”Expelled No Intelligence Allowed”. 

  • Anonym

   Titta även på hans dokumentär. Fakta-speckad och mycket intressant. Vänder upp och ner på de flestas förutfattade meningar.

 • Anonym

  Tja, han tillhör ju samma stam som de flesta av bankirerna.
  Guds utvalda som de själva kallar sig.

  • Anonym

   1. Vad spelar det för roll?

   2. Hur vet du det?

   3. Har du något emot honom om han tillhör en stam som enligt din utsago är ”Guds utvalda”?

   • Anonym

    1. Att han tillhör samma folk som kontrollerar både banker och större delen av media? Dessutom ett folk som traditionellt har väldigt hårda regler och uppmaningar om ”oss mot dem” (dem = de som inte tillhör samma folk).

    2. Hur jag vet? Förutom att namnet och utseendet ger ett uppenbart svar så kan du ju titta här;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Stein
    (Han är för övrigt även skådespelare. Bland annat spelar han läraren med den tråkiga monotona rösten i Ferris Bueller’s day off.)

    3. Kalla det konsumentinformation om du vill. :)

    • Anonym

     1. Fördomsfullt, men även fel i sak.

     2. Tack för länken. Den rasbiologiska analysen får stå för dig.

     3. Du kan nog gissa vad jag kallar dig.

     • Anonym

      1. Inte alls. Tvärtom.
      2. Tack.
      3. ”Påläst”? :)

     • Anonym

      Skönt att vi fick in lite gammalt fint judehat från vänstern även idag. När kommer ni liera er med nynazisterna och demonstrera tillsammans på Brunkebergstorg?

     • Anonym

      Vänstern? Vem pratar du med?
      Eller kommer du direkt från Politiskt Inkorrekt/Avpixlat/SD eller vad de nu än kallar sig nu för tiden, där världsbilden alltid bara är svartvit och alla som inte rungande håller med är ”vänster”? Dvs de som inte är ”nazister”. :)
      Och där man klarar av att se och spåra ”kulturmarxism” ända tillbaks till Frankfurtskolan, men klarar inte av att se hur Frankfurtskolans hela första generation såg ut, och likaså vilka som i hög grad skapade och drev fram kommunismen i Europa.

      Det är lustigt det där…

     • Anonym

      Förlåt, dit judehat och vurm för occupy gjorde att jag trodde du bekände dig till den röda skalan inom politiken men nu när jag läser om dina inlägg så förstår jag att du tillhör den bruna skaran. Du måste ju ändå förstå att det börjar bli svårt att skilja er och de vänsterextrema åt nu när ni samlat er kring de judiska konspirationsteorierna. Cirkeln sluts så att säga och ni har skapat en rödbrun sörja – se där, jag tycker inte alls att allt är svartvitt ;)

     • Anonym

      Nazismen i Tyskland och fascismen i Italien var högerpartier alltså på avstånd besläktade med högern i Sverige. Läs på din historia innan du kastar ur dig fler dumheter. Ingen klok människa skulle väl därför dra något slags likhetstecken, Skillnaderna är en ren avgrund. Men rätt skall vara rätt.

 • Vorster

  Och det är girigbukarna som håller med ”knarket”.

  Nixon var bra på att tömma pottor!

 • Anonym

  Att han hävdar att han slagits mot bedrägeri är väl lite väl fabulerande. Snart säger han väl att han imfört allmän rösträtt i Sverige…

 • Anonym

  Vad är artikeln om hur fantastiskt det var i Oakland igar. Här var det inga s.k.¨ knarkande luffare¨ utan människor fran alla skikt i samhället, sasom skjukskoterskor, lärare, män i kostym, barn, konstnärer,arbetare. Det var en otrolig samhorighet och vilja till forändring. Girigburkarna pa Wall street better watch out. Folket har antligen vaknat. 

  • http://profiles.yahoo.com/u/VHUEWPFP2HOX7M64K5QZSF3I2M Jose

   +1 På det. Håller inte detta ett betydligt större allmänintresse. En demonstration på ett par hundratusen människor eller en kille som varit rådgivare till den enda presidenten som har avsatts i USA pga oegentligheter uttalar sig om andras karaktär i breda och generaliserande platityder. Kanske du kan ge en nykter analys till varför usa:s arbetslöshetssiffra anges som 10% istället för den egentliga siffran. Göra lite jobb som journalist du vet..gräva inte bara jollra om vad du tycker kring vad någon annan sagt.

 • Anonym

  Håller helt med!

 • Guest

  Är detta relevant? generaliseringar om vem som protesterar kan ofta ge en felaktig bild av verkliga förhållanden. Inte heller tillför sådana uttalanden särskilt mycket till konstruktiva lösningar, utan snarare befäster olikheter mellan olika ideologiska grupperingar. 

  Att sedan dra paralleller till Nixon-administrationen känns som att jämföra likheter mellan äpplen och päron, även om det kan finnas vissa likheter så är inte ett äpple ett päron! Den olyckliga sanningen tror  jag är att USA är ett exempel på ideologisk hegemoni som till för stor utsträckning förespråkar privatisering och inte har tillräcklig kapacitet i sina statliga sociala skyddsnät. Och för övrigt tror jag inte att det är något fel på Amerikanernas arbetsmoral, snarare är det arbetstillfällena som minskat..

 • Anonym

  Är detta relevant? generaliseringar om vem som protesterar kan ofta ge en felaktig bild av verkliga förhållanden. Inte heller tillför sådana uttalanden särskilt mycket till konstruktiva lösningar, utan snarare befäster olikheter mellan olika ideologiska grupperingar. 

  Att sedan dra paralleller till Nixon-administrationen känns som att jämföra likheter mellan äpplen och päron, även om det kan finnas vissa likheter så är inte ett äpple ett päron! Den olyckliga sanningen tror  jag är att USA är ett exempel på ideologisk hegemoni som till för stor utsträckning förespråkar privatisering och inte har tillräcklig kapacitet i sina statliga sociala skyddsnät. Och för övrigt tror jag inte att det är något fel på Amerikanernas arbetsmoral, snarare är det arbetstillfällena som minskat..

 • Anonym

  Kul att se att du bekräftar min tes om dig.
  Men har du problem så kanske du istället kan utveckla vad av det jag skriver som enligt dig inte stämmer, istället för barnsliga personangrepp som bara får dig att se fånig ut?
  Eller så är det enklare med sånt, med tanke på att det jag skriver är helt korrekt och det finns gott om faktaunderlag för det, och du inte kan motbevisa detta.

  Men gör gärna ett försök vetja. :)

 • http://castoropollux.wordpress.com castoropollux

  :D En härlig Tiopoängare….

 • http://pulse.yahoo.com/_6FO5EEA5VVGFDHQRIWDQAC5YXA Irina

  I Amerika har vanligt folk ofta fler arbeten. Haer maste de flesta vanliga vara på arbetet varje dag foer att få betalt. Ligger du sjaelvmant på sofflocket så har du snart varken mat eller hus. Om barn fick utveckla sina foermågor skulle fler gå till arbetet med ”vaerdighet ”som han sjaelv tycks goer i sin position med de foermånerna att få spisa på dyra restauranger på folkets bekostnad och med den loenen. Det staemmer inte att Occupy Wallstreet aer ”knarkande luffare”. Jag ”undrar” om det kanske finns några knarkare i Vita Huset rent av. Jag talade inte med någon som verkade påverkad daer nere. Hade det varit så så hade vael inte alla dessa foerfattare, artister,politiker  jurister och laekare besoekt dem?  men som sagt det aer så han VILL se det !!! 

 • Pingback: Europakten – ett landsförräderi och brott mot folket! « Maverablogg

 • http://www.facebook.com/people/Tommy-Hansson/100001629362756 Tommy Hansson

  Tumult på läktaren – eller grov misshandel…

  Ordvalet avslöjar agendan.

  • Anonym

   Exat! Det brukar vara ordningsproblem med folket från Assyriska. 

   • Anonym

    Fast din SD retorik misslyckas ju lite här med tanke på att det trots allt var på Hammarbys läktare bråket inträffde. Assyriska var inte ens inblandade i tumultet.

    • Anonym

     Din VPK retorik misslyckas här.. För jag har ingenting med SD att göra.. Så snälla herr tankepolis tänk först.

     • Anonym

      Då får du gärna förklara varför du klumpar in Assyriska i det hela, när de uppenbarligen inte hade något med saken och göra? VPK? Skulle knappast tro det.

     • Anonym

       Assyriska är kända bråkmakare.

     • Anonym

      Då får du gärna förklara varför du klumpar in Assyriska i det hela, när de uppenbarligen inte hade något med saken och göra? VPK? Skulle knappast tro det.

 • Anonym

  Låt polisen får använda vit forsfor istället emot bråkmarkarna. Den här VPK gråterskan som gråter över att polisen  använder pepparspray bör nog sätta sej in hur verkligheten ser ut där ute .

 • Anonym

  Leksakspoliser vill ju använda sina prylar så pepparspray mot småbusar hanbojorna hemma en lördag kväll.
  Ingen under 30 porde få vara polis utan snarare hjälpreda sedan behövs en gedigen utbildning på minst 10 år.

  • Anonym

   Om vi skall ställa krav på vilka som får använda våld, börja då med ordningvakterna och 1/2 idioter som kallar sej för väktare, där hittar du de riktiga mifforna, som inte ens vet vilket år som Gustaf V dog , utan inkovertade 1/2 apor som har gått någon AMS kurs hur man bli väktare.

   Jag har mer kunskaper om väktaryrket genom den VaktB utbildning man fick i lumpen än vad många väktare har idag.

   • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

    hahahah…. Är det vad som definierar ett miffo ? Att han/hon inte vet vilket år V-Gurra lade näsan i vädret ?

    • Anonym

      Varför inte? Det visa att man vet lite om samhället , inte bara kan pumpa upp musklerna  och svinga batong.

   • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

    hahahah…. Är det vad som definierar ett miffo ? Att han/hon inte vet vilket år V-Gurra lade näsan i vädret ?

 • Anonym

  Hade inte vänsterpartiets gerillagrupper, bl.a. AFA varit så aktiva och hade fotbollspubliken varit fotbollspublik och inte en agitationsgrupp då hade polisen inte behövt nyttja något våld alls. Det är INTE våldsverkare utan brottsoffer vi skall värna om.

  • Anonym

   Exat! Börja med terrorstämpla AFA, så rättsamhället kan börja deportera och interna slöddret.

   • http://twitter.com/scaber_nestor Niklas Starow

    Jag ogillar AFA’s aktioner, men fascister som pratar om deportering och internering har avsagt sig sitt människovärde.

    Hitta en grop är du snäll.. eller en snara.

    • Anonym

     Varföre inte? AFA är ett hot emot demokratin.  Så att deportera och internera dem, är ett bra sätt skydda demokratin.

    • Anonym

     Varföre inte? AFA är ett hot emot demokratin.  Så att deportera och internera dem, är ett bra sätt skydda demokratin.

  • http://www.Avpixlat.info/ Rådulv Vendelkråka

    Hela vpk (V) är ett gigantiskt hot mot demokratin, yttrandefriheten och förnuftet.
   Förbjud alla kommunistiska ideologier, historien har redan ratat dessa och bör förpassas till historiens soptipp, det är där kommunismen hör hemma.

   Alternativt kan alla kommunister flytta till islamiska länder, där det finns en ganska likartad ideologi att älska.

 • Anonym

  I USA klagas det på att polisen använder sk Tazers istället för att göra sitt arbete. Kanske samma sak med OC hos svenska polisen?

 • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

  Lite av en ickenyhet, men ett etablerat faktum. Poliser missbrukar ALLTID non lethal weapons, i alla kårer, överallt i hela världen, där de är en del av utrustningen.

 • Anonym

  De här hysterierna dyker upp vid varje polisingripande. Anmälningar kommer som regel från folk som inte fattat vad som hänt. Vid närmare granskning står det som självklart att polisen hade rätt att agera som de gjort. Kravaller från fåtöljen borde tänka två gånger – eller åtminstone en gång – innan de yttrar sig.

  • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

   Hm. Känner att jag måste fråga. Läste du artikeln?

  • http://twitter.com/Svealandet Svealandet

   Hm. Känner att jag måste fråga. Läste du artikeln?

 • Anonym

  De här hysterierna dyker upp vid varje polisingripande. Anmälningar kommer som regel från folk som inte fattat vad som hänt. Vid närmare granskning står det som självklart att polisen hade rätt att agera som de gjort. Kravaller från fåtöljen borde tänka två gånger – eller åtminstone en gång – innan de yttrar sig.

 • Anonym

  Men visst. Polisen kunde väl sitta på läktarna och sjunga barnvisor för att lugna huliganer och godhjärtade personer kunde ställa upp och hjälpa till att dämpa bråkstakarna.

  • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

   Polis kunde kanske ägna sig åt riktiga brott istället ? Det är ju inte så att det inte finns att göra.

   • Anonym

     Så misshandel är inte ett riktigt brott?

    • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

     Jovisst är misshandel ett brott. Men mängden resurser som läggs är inte i proportion till mängden brott som begås.
     Lade man mindre resurser på fotboll så skulle du få mer resurser till att hindra olika brott på andra ställen.
     Det skulle vara betydligt effektivare utnyttjande av polisen.

     • Anonym

      Behövde man inte skicka ut 1/2 poliskåren att patrullera Rinkeby / Tensta , så skulle finnas ännu resurser över till andra brott.

    • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

     Jovisst är misshandel ett brott. Men mängden resurser som läggs är inte i proportion till mängden brott som begås.
     Lade man mindre resurser på fotboll så skulle du få mer resurser till att hindra olika brott på andra ställen.
     Det skulle vara betydligt effektivare utnyttjande av polisen.

   • Anonym

     Så misshandel är inte ett riktigt brott?

   • http://twitter.com/Frho9207 Fritjof Höst

    Du menar att misshandel, hot och störande av allmänheten inte är brott?

   • http://twitter.com/Frho9207 Fritjof Höst

    Du menar att misshandel, hot och störande av allmänheten inte är brott?

   • Anonym

    Jaaa…låt fotbollsarenorna förvandlas till fristäder för huliganer som dricker öl och slåss dagarna i ända.

    • a Pd

     Du har ett otroligt intressant perspektiv. Uppenbarligen emot bråk – men ändå av åsikten att ett bra sätt att hindra bråk är att… starta ett ännu större bråk?

  • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

   Polis kunde kanske ägna sig åt riktiga brott istället ? Det är ju inte så att det inte finns att göra.

  • http://twitter.com/folkbira Folkbira

   Alltså även när man satt på familjeläktaren var man tvungen att flytta på sig p.g.a. polisens pepparsprej. Polisen bör väl ändå kunna rikta sina vapen mot rätt läktare!?

   • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

    Exakt ! det är det som vissa här inte fattat.
    Tack för du tydlig gjorde det hela !

   • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

    Exakt ! det är det som vissa här inte fattat.
    Tack för du tydlig gjorde det hela !

   • Anonym

    Nu är det kanske så att pepparspray driver med vinden. Du borde vara förbannad på klacken istället för polisen!

  • http://twitter.com/folkbira Folkbira

   Alltså även när man satt på familjeläktaren var man tvungen att flytta på sig p.g.a. polisens pepparsprej. Polisen bör väl ändå kunna rikta sina vapen mot rätt läktare!?

 • Anonym

  Men visst. Polisen kunde väl sitta på läktarna och sjunga barnvisor för att lugna huliganer och godhjärtade personer kunde ställa upp och hjälpa till att dämpa bråkstakarna.

 • Anonym

  Det största problemet är att Lena Olsson har aldrig varit på en fotbollsmatch utan hon tyckte bara att här kunde man tjäna lite vänsterröster. Lena det skall vara möjligt för en barnfamilj att gå på fotboll utan att behöva bli utsatta för denna galenskap.
  .
  Dialog är bra men funkar inte på de här extremisterna som bara är där för att slåss. Vad förväntar du att polisen skall göra när de utsätts för våld backa undan och låta gangstergänget hållas?

  • http://twitter.com/folkbira Folkbira

    Polisens pepparsprej drabbade även familjeläktaren. Alltså en helt annan läktare. Vilket ”gangstergäng” var det som polisen agerade mot där, tycker du?

   • Anonym

    Ska polisen inte gör någonting för att någon molekyl pepparspray kan nå en oskyldig närborre?

    • http://www.facebook.com/ChickenInSpace André Havsjö

      Ja, barn ska ju lära sig att vara rädda för polisen. Det är bäst så, annars kan de ju växa upp till öppna och toleranta människor och det vore ju rättsvidrigt.

  • http://twitter.com/folkbira Folkbira

    Polisens pepparsprej drabbade även familjeläktaren. Alltså en helt annan läktare. Vilket ”gangstergäng” var det som polisen agerade mot där, tycker du?

  • a Pd

    Det går alldels utmärkt att gå på fotboll för barnfamiljer. Nu bättre än någonsin. Därför måste vi jobba för att få bort den här inställningen från polisen – en barnfamilj ska fan inte behöva riskera att bli pepparsprayad bara för att några poliser inte har vett att välja en smart strategi.

   ”Backa undan och låta gangstergänget hållas”
   Hur ska ”gangstergänget” kunna hållas om polisen backat undan?

 • Anonym

  Det största problemet är att Lena Olsson har aldrig varit på en fotbollsmatch utan hon tyckte bara att här kunde man tjäna lite vänsterröster. Lena det skall vara möjligt för en barnfamilj att gå på fotboll utan att behöva bli utsatta för denna galenskap.
  .
  Dialog är bra men funkar inte på de här extremisterna som bara är där för att slåss. Vad förväntar du att polisen skall göra när de utsätts för våld backa undan och låta gangstergänget hållas?

 • Linus Bäckman

  Spärrade man in äggen som syntes på TV-bilderna under matchen? Om man inte gjorde det så…vad är anledningen?

  • a Pd

   Det bör väl vara befälet som fattade besluten som stängs av från sin tjänst, men det ska man nog inte förvänta sig. Att polismännen på bilderna är inspärrade är rätt osannolikt.

  • http://twitter.com/HenkeLofgren Henrik Löfgren

   Ja vad var annars anledningen till att polisen gick in? Är du medveten om att ”äggen” redan lugnat ner sig när polisen gick in? Och att dom sprayade hejvilt på oskyldiga syns ju väldigt tydligt på flera filmklipp så där behövs inte ens ögonvittnesrapporter från nära bekanta som bevis.

 • Linus Bäckman

  Spärrade man in äggen som syntes på TV-bilderna under matchen? Om man inte gjorde det så…vad är anledningen?

 • coriolisa

  ”Ögonvittnesrapport från en nära bekant”? Jag har också ögonvittnesrapport från flera nära bekanta och de såg inte att polisen gick över gränsen. Lite fakta, kanske?

  • a Pd

    Om de flesta ögonvittnesuppgifter säger samma saker och det dessutom finns filmunderlag som styrker vad de säger så är det väl ändå underlag för iallafall en debatt kring händelsen.

   • Anonym

    ”de flesta ögonvittnensuppgifter”? Vad har du för belägg för ett sådant påstående?

    • a Pd

      Tja… vad sägs om att ha talat med folk som var där, läst berättelser från folk som var där. De enda vars berättelser avviker från mängden är den historia polisen försöker göra gällande.

     Vad är det med dig? Oavsett vad du tycker om saken var det en otroligt fånig sak att ifrågasätta.

 • Anonym

  Den svenska poliskåren består nuförtiden till stor del av det feminina könet som tjänstgör i yttre tjänst. De besitter ju generellt inte samma kroppskrafter som en karl,undantag finnes. När Oc-sprayen infördes var det som en skänk från ovan och många farliga situationer för ingripande polismän kunde unvikas. Jag vet av egen erfarenhet att Oc sprayen används i strid mot regelverket men det är en paradox att en politiker som tillhör det parti som orerat mest om jämställdhet och könskvotering  klagar.

 • http://twitter.com/HenkeLofgren Henrik Löfgren

  Va du på plats? Har du sett bilder på vad som hände? Skulle inte tro det

  • http://www.facebook.com/people/Roger-Svensson/738039701 Roger Svensson

   Varför ska publiken bråka på en fotbollsmatch ? Är man inte där för att titta på fotboll ?

   • http://twitter.com/HenkeLofgren Henrik Löfgren

    Ja det är en bra fråga. Varför bråkar man i krogkön, i mataffären, på konserter osv? Tycker det är galet att man bråkar men då behöver ju inte polisen göra det värre som man gjorde nu

   • Anonym

    Braket uppstod da en askadare hade kastat in ett foremal och andra askadera som tar avstand fran inkastade foremal da mer eller mindre bryskt tillrattavisa denna. Polisen klev da in for att fa tag pa personerna som tillrattavisat vederborande, men i samband med det sa slog poliserna vilt kring sig med batonger och sprutade pepparspray rakt in i ett folkhav bestaende av bl a unga tjejer och barn. Allt detta finns att se pa youtube.

  • Anonym

   Varfor ar det sa osannoligt att forfattaren skulle ha sett nagon av videofilmerna fran handelsen som finns tillgangliga pa Youtube?

   • http://twitter.com/HenkeLofgren Henrik Löfgren

    Håller med dig fullständigt. Har aldrig påståt något sådant :)

 • Anonym

  Lite pepparspray får man räkna med om är på banan. Det är inte konstigare än att en lärare i skolan kan få på käften av elever.

 • Anonym

  Anledningen till att det går så dåligt för Vänstern är ideologin i grunden och som förstärks negativt av dess politiker. Hon kan väl börja läsa FAP:en som reglerar användningen.
  Användningen av pepparspray innebär att det bildas ett ”moln” efter strålen som skickats iväg mot berörd/berörda personer som utgör hotet. Det går inte att göra något åt. Dessutom är pepparspray HELT OFARLIGT, men otroligt irriterande och smärtsamt då det verkar på slemhinnor och nerver. Det går över…..

  • a Pd

   Det är fortfarande ett medel som inte bör, eller får – enligt riktlinjerna, användas på det sätt som det gjordes här.

   Och ofarligt vet jag inte, det finns faktiskt till och med flera dokumenterade dödsfall.

   Oavsett vad, jag anser inte – och riktlinjerna håller med mig – att något ”otroligt och irriterande och smärtsamt” är något polisen ska utsätta en folkmassa urskiljningslöst för. Definitivt inte när man inte har ett mål med ett sådant agerande, i en trängd situation kunde det ha varit motiverat. Men nu var målet med insatsen… vadå? Att pepparspraya vanligt folk och öva batongslag på bland annat barn, gamla gubbar och kvinnor?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1593207563 David Sandlund

   Så om något är ofarligt är de okej? Då kan jag ge dig en smäll på käften, HELT OFARLIGT, gör ont ett tag men de går över.

 • http://openid.anonymity.com/qum3ds 123

  Var även minst en polis som inte hade något hjälmnummer[1], utöver de som hade ”råkat” vika upp nackskyddet.

  [1] http://imgur.com/ZoqBk

 • Anonym

  Så länge Vänstern har sina AFA-trupper så skall ni tala med små, mycket små, bokstäver.

 • Anonym

  Pepparspray? Tacka vet jag tjära, fjädrar, prygel och stegling.

  • Anonym

   Låt mig gissa, du röstar SD…

 • Anonym

  Vänstertanter är alltid så verklighetsfrånvända att det är väldigt svårt att relatera till dem. Jag tycker tant Lena skall göra ett studiebesök och gå in på läktaren tillsammans med polisen så att hon kan göra sina bedömningar på plats. Det skulle rekommenderas för samtliga verklighetsfrånvända politiker, innan de börjar kommentera enskilda ingripanden.

  • Anonym

   Ahh så du var där? Du såg vad som hände? Eller är det kanske du som behövde ett studiebesök?

  • http://www.facebook.com/people/William-Lansman/742235148 William Lansman

   Ja du Svensson. Visst får du tycka vad du vill om ”vänstertanter”. Men ditt inlägg är motsägelsefullt. Du säger att hon ska gå in på läktaren med polisen (och spraya och slå med batonger på folk bara för skojs skull, eller vad?) och därifrån göra en bedömning. Men nu är det ju du som inte har ett dugg koll på vad du snackar om. Nån idiot slängde in en tändare på plan, han (antar jag) och någon som blev sur för tändaren började bråka, ”tändarkastaren” slängdes ut och inget bråk. Snuten kommer in och börjar veva sina batonger mot alla möjliga samt pepparspraya. Det var barn, unga tjejer, vanliga medelålders etcetera som fick stryk. Samt några lite hårdare unga killar, visst. Efter detta var det många som ville gå hem eftersom de upplevde situationen som otrygg, inte hade kul längre, osv. Då spärrade kravallsnuten av den enda utgången och red in med polishästar bland folk. Återigen, ”folk”, vilket är det klacken består av. Mestadels män, i alla åldrar, men även kvinnor, yngre tjejer, och barn. Så, knegaren Svensson, varför snacka massa skit här när du uppenbarligen har noll koll!?

 • klas rundblom

  Det är tråkigt att detta ska bli en politisk diskussion kan tyckas. Jag är Djurgårdare men känner igen den här sortens ingripanden av polisen (Hockeyderbyt förra året då båda klackarna gick hem efter polisens ”insats”). Att stå bakom en reklamskyllt 7-8 meter från publiken och använda pepparsprej mot samtliga i klacken är obegripligt. När man sedan är ett tjugotal kravallutrustade poliser med en hel fotbollsplan bakom sig så förstår jag inte hur man kan känna sig ”trängd”. Tips, ta 10 steg rakt bakåt istället för att angripa…

 • Anonym

  Nej det är inte fel, om nöden kräver vapen så är det befogat. Så länge V inte är poliser så har ni ingen trovärdighet.

  • http://twitter.com/LudvigLundgren Ludvig Lundgren

   Men om det inte finns någon nöd, och polisen står bakom två staket samt ett nät, är det då okej att använda ett vapen som enligt lag inte får användas i ”mycket trängda situationer som kan innebära att polisen skadas”.

   Är det också okej att spruta pepparsprayen på alla som står í närheten de här ca. tio personerna som blev arga på han som kastade tändaren?

   • Anonym

    Det kan vara så, det får isf en utredning visa.
    Men vi ska inte begränsa polisers möjligheter att använda vapen.

  • a Pd

    om nöden kräver ja? Vad har det med den aktuella händelsen att göra?

   • Anonym

    Och du vet att Polisen inte kände sig trängd?!
    Vad var anledning till att de nu ville tömma dessa i ansiktet på folk som absolut inte har gjort något, var det för att bästföredatumet höll på att gå ut eller?

    • a Pd

     Nej, men det är en rimlig slutsats då de inte befann sig i en situation där ens en normal människa känner sig trängd. Ståendes fem meter bort, på andra sidan två räcken och ett nät – där menar du alltså att polismän känt sig så trängda av folk som bara står still att de ska ta till pepparspray?

     Menar du att de kände sig trängda av Hammarbys personal som försökte hjälpa polisen, men blev sprayade i ögonen på nära håll?

    • a Pd

     Nej, men det är en rimlig slutsats då de inte befann sig i en situation där ens en normal människa känner sig trängd. Ståendes fem meter bort, på andra sidan två räcken och ett nät – där menar du alltså att polismän känt sig så trängda av folk som bara står still att de ska ta till pepparspray?

     Menar du att de kände sig trängda av Hammarbys personal som försökte hjälpa polisen, men blev sprayade i ögonen på nära håll?

 • Anonym

  Så fort polisen ska göra sitt jobb, då börjar Vänsterfalangen klaga och skrika vilt, i synnerhet Vänsterpartiet dvs.(kommunistLight).  Vad Vänsterpartiet och Lena Olsson, borde använda sin energi åt , är att utreda vad Kommunisterna har uträttat från Lenins dagar och fram till Berlinmurens fall. Den slakt och utrotning av sitt eget folk som Lenin och Stalin genomförde , torde väl vara betydligt mer viktigt att informera Svenska folket om , än pepparsprey på en fotbollsläktare. Tack för ordet !

  • Anonym

    Förre VPK Ledare grät när Berlinmuren föll. Det säger väl en del saker.

  • Anonym

   Stalin? Är det det bästa du har att komma med?
   Polisen gör ju inte sitt jobb, de bryter ju mot reglerna. Men du kanske tycker det är bra med ett poliskår som gör lite som de vill för att ”straffa buset”?
   Så länge polisen inte följer lagen finns det ju ingen rimlig anledning för någon annan att göra det heller när man kan komma undan med det.

   • Anonym

    De personer som ställer till bråk  , slagsmål och allmän oreda på idrottsarenor , typ laglösa människor , ska hållas kort. Samhället och idrottsrörelsen är alldeles för flata  och accepterar för mycket vad gäller hänsyn till bråkmakare , slagskämpar och laglösa huliganer som söker sig till idrottsläktare för att skapa oreda på läktarna. Handfängsel  och  transport till finkan omedelbart ,borde vara en rutinåtgärd i Sverige för att stävja bråkmakarna på arenorna. Om bråkmakarna inte lär sig av detta, så ska de portförbjudas från arenorna. Polisen borde få större befogenheter i Sverige, för att stävja kriminalitet och idrottshuliganism.

  • Anonym

   Varför är detta en vänster höger grej? Det handlar om att dom sprutar på vanliga supportrar finns ett antal videor som visar detta. Är det okej att slå på folk bara för dom gillar fotboll?
   Polisen slog och sprayade ner massa. Det fanns också barn som fick skiten i ögonen och fick andnöd. men antar att det är helt okej också. Idiot.

 • rastafari81

  Sen ar ju inte polisens uppgift att ge sig in i man mot man – gladiatorfighter, inte heller att backa bara for att man har en grasplan bakom sig. Deras jobb ar att uppratthalla ordningen, i situationer som denna SKALL polisen satta sig i respekt med valdsmedel (t.ex pepparspray), annars gor man inte sitt jobb. Den som stor ordningen far rakna med att polisens reaktion gor ont, sa ar det. Vill man inte fa onte och fa stryk av polisen, – GE DA FAN i att hitta pa javelskap, svarare an sa ar det inte! Alla dessa forbannade vansterkarringar, ni med er 68-anda och forvridna logik ar de som ytterst bar ansvaret for att vart samhalle nu ser ut som det gor.

  • Anonym

    zcv

  • Anonym

    zcv

 • http://www.facebook.com/people/Fredrik-Abrahamsson/100001398757192 Fredrik Abrahamsson

  Problemet är ju att Hammarby inte ställde upp för oss som gillar fotboll och helt enkelt sa åt att alla som stod där på läktaren inte är välkomna in på någon mer match i år. Samma sak mellan GAIS och IFK, de som eldade på läktaren och alla som stod där skulle inte få komma in på någon mer match under året. Så skulle problemet vara löst på något sätt. 

 • Anonym

  Skönt att någon tar frågan på allvar. Polisen har missbrukat pepparsprayen sen de fick tillgång till den, vilket flera tidigare undersökningar också visar.
  Det enda rimliga är att avskaffa den igen eftersom den svenska polisen uppenbarligen inte är kompetenta nog att hantera den.

  • Anonym

   Poliser har även missbrukat sina tjänstevapen, tjänstefordon, tjänstemobiler, tjänstedatorer, så det enda rimliga är att avskaffa allt som har missbrukats! Eller?!

 • Anonym

   Ifall polisen missbrukar några andra saker lika konsekvent som de missbrukar pepparspray så borde det fråntas dem, ja. Motsvarigheten med tjänstevapen skulle ju t.ex. innebära att de sköt ihjäl mängder med människor varje år, med fordon att de krockade med civilister dagligen osv.

 • Anonym

  Är du själv en polis som okynnes-sprayar vanligt folk i ansiktet eller vad är grejen?
  Varför ska inte polisen följa de regler som finns?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1592673685 Per Kastmark

  Spraya på!

 • Anonym

  Ja stackars brottslingar , spray´a dom med kärlek , och låt dom springa som Karl Lewis, med ny världsrekokortid 8.78

  riksdagsledamoten Lena Olsson (V) Älskar dessa snabba brottslingar.

 • http://www.facebook.com/johnny.mattsson.7 Johnny Mattsson

  kaamins om du tycker att barn på 8-10 år är brottslingar så då har du rätt, eller publikvärdar som hostar blod efteråt är brottslingar så gör polisen helt rätt….    

 • Anonym

  Vet du vad, jag tycker du ska göra en anmälan på tjänstefel så får riksenheten för polismål ( en separat myndighet särskild från polisen ) göra en bedömning. Varsågod och läs den sen.

 • Anonym

  Skönt att detta tas upp. Själv tillhör jag två grupper som ofta blir hårdhänt behandlad av polisen. Fotbollssupporter och vänsterdemonstrant. Detta behöver belysas.

 • Anonym

  Det är dj-t lätt att sitta i lugn och ro och kritisera polisen men betydligt knepigare att vara attackerad av en mobb och fatta blixtsnabba beslut.
   
  I och för sig förstår vi ju mycket väl varför vänsterpartiet vill begränsa polisens möjligheter att agera mot våldsamt upplopp. 

  • http://www.facebook.com/people/Fredrik-Wilhelmsson/532152154 Fredrik Wilhelmsson

   Ännu en som vet hur det gick till. Suck.

   ”They did first blood”. På Söderstadion var det polisen som slog först, inte supportrarna. 70-åriga män hamnar på sjukhus med avslagna armar när dem skyddar barnbarn, barn får pepparspray i ansiktet. ALLA på hela läktaren blev misshandlade av polisen.

   Polisen kan inte på något sätt rättfärdiga sitt hanterande av situationen i fredags. Som blev en situation tack vare dem själva. Hade dem låtit bli att ”rädda situationen” med intern-bråket (som hade lagt sig när dem gick in) hade inget av det som sen hände, hänt.

   Det känns lite som att polisen gjorde såhär bara för att rättfärdiga att dem tar betalt av klubbarna, dem skapar situationer eftersom dem vet att alla avskyr dem. Sen kan dem skicka saftiga fakturor.

   Lite som att gå in på Ica, få en matlista av personalen och handla det dem har bestämt.

   //Hälsningar från en säsongskortsinnehavare på sittplats som i fredags tappade förtroendet för polisen.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=663662586 Nibor Ejniw

  Det är sånt här vi supportrar får stå ut med varje säsong utan att det står någonting om det i media, alltid när något händer så är det supportrarna som får ta skiten för det när det i flera fall är polisen som provocerar fram våld och är dom enda som använder sig utav just våld. Ibland har polisen otur och hamnar på film, några JO-anmälningar kommer in men inget händer och det läggs ner.. Det är samma visa varje gång, det kommer komma en dag då någon supporter blir dödad pga polisen, finns flera fall i Göteborg där supportrar fårr batong slag i huvuden, blivit tacklade ner i backen och slagit i huvudet, blivit överkörda av deras PANSARBILAR som dom använder för att skingra folk.. Här är ett exempel när polisen kör på en IFK supporter utanför Ullevi, marschen med supportrar kommer från Avenyn och är INTE I NÄRHETEN av AIKs supportrar, detta är cirka 25 meter från hemma insläppet och ändå väljer polisen att provocerande köra rakt in i marschen och en kille blir överkörd men utdragen från bilen i sista sekund. (VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=PP5q-ouh9qw ) FINNS SÅ MYCKET EXEMPEL MEN POLISEN VERKAR FÅ GÖRA I STORT SETT VAD DOM VILL MOT SUPPORTRAR UTAN ATT NÅGON LÄGGER SIG I.!!!!! 1,2,3,4,5,6,7t en..

 • http://twitter.com/_Ratzz_ Ratzz

  Bara att se hur android förenar öppenhet, utveckling och företagande på ett sätt som ger framsteg på en mängd olika plan och för företag i alla världsdelar.
   
  På andra sidan är apple som står för en verkligt gammaldags ärkekapitalism där man gynnar enbart sig själv och rent motarbetar konsumenterna med sina eviga stämningar av alla konkurrenter med mer eller mindre patetiska lagsökningar

 • Anonym

  Den som biter över mycket, förlorar ofta hela… äpplet.

 • Anonym

  Var tvungen att slänga ett äpple för det hade börjat ruttna innefrån. Dålig kvalite helt enkelt.

 • http://www.facebook.com/people/Pal-Borje/100001420770569 Pål Börje

  Android bygger på Linux – har jag förstått det som – och då är det öppen kod. Eller?

 • Jordi Vives

  Alla dessa haters som aldrig provat, det sociala arvet håller dem nere och de behövs för att samhället skall vara varierat. Tack alla snälla Android användare! Ni låter oss styra ock skina i samhället, ni betalar också i slutändan utan att ni fattar det. Tack, mvh Chefen

 • Anonym

  Om 10 år är Apple och Google två företag på dekis för att andra företag har utvecklat något som är bättre.

 • Anonym

  Men hon känner ju någon som såg någon som blev utsatt för polisbrutalitet… eller vars kusins pojkväns mamma blev utsatt. Det måste väl hålla som bevis i en rättegång?

 • Anonym

  Reagerade också på detta. Helt ofattbart att en riksdagsledamot gör ett utspel mot landets polis baserat på hörsägen. Jag upplever det som att V inte är intresserade av fakta lika mycket som en möjlighet att yla över polisen i allmänhet.

 • Anonym

  Men du, om vi bara kan reagera på sådant vi sett själva… Måste jag fortsätta?

 • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

  Ja hammarby fotboll delar tydligen uppfattningen efftersom de JO anmält händelsen.
  Inte konstigt man inte vågar ta med sig familjen på matcherna.
  Jag är inte rädd för våld från andra supportrar utan från polisen.
  Polisen överreagerar och använder systematiskt övervåld i samband med fotbollsmatcher.
  Det är helt oacceptabelt.
  Det säger JAG och JAG har varit på matcherna.

 • Anonym

   Kriminnellt drägg bli förföljda av polisen…Det är helt underbart..

 • Anonym

  Nu är det väl inte helt odokumenterat vad som har hänt direkt. Finns väl rätt gott om film på händelsen.

  Om ni vill att polisen ska få använda pepparsprej fritt så är det väl bara att propagera för en regeländring istället för att klaga på de som tycker att lagar och regler ska följas av ordningsmakten?

 • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

  Jasså när då ? knappast i det här fallet va ? Hur tänker du nu ?

 • Anonym

  Varfor tror du polisen fortfarande jagar fortkorare nar vi har sa manga ”riktiga” brott i samhallet? Utan de brotten skulle de inte behovas. Sverige har varldens varsta polis och sadana ska inte bara vapen bland folk….

 • coriolisa

  Du verkar lite i affekt. Satt du på familjeläktaren själv?

 • Linus Bäckman

  Vad har det med min kommentar att göra? Jag antar att det finns en anledning till att tumult uppstod från första början och om idioter börjar slåss såpass att man får bryta matchen och polisen drar fram pepparsprayen så borde ju rimligtvis dessa individer få stå till svars?

  Därmed inte sagt att polisen också förtjänar kritik i detta enskilda fallet.

 • Anonym

  Vad ska polisen göra då? Svara på den frågan! Ska de stå handfallna och bara betrakta tumultet när huliganer ryker ihop??

 • Gustaf Löf

  Utredning av JO är ganska trovärdigt (antar att den inte är klar ännu). ”ögonvittnesrapporter från en nära bekant” och ögonvittnesrapporter från ”Birger Jarl” i kommentatorsfältet på SvD är INTE trovärdigt.

 • http://twitter.com/richardslatt Richard Slätt

  Nej Linus, det bråket var över långt innan polisen kom upp på läktaren. Matchen bröts inte på grund av internbråket, det är bara att titta på tv-bilderna. Den bröts för att polisen springer in på läktaren, det är då domaren blåser av.

  Det går att identifiera folk i efterhand, så har de gjort de senaste åren och det har inte varit något problem. Det här handlar om att de vill ha någon form av nolltolerans sedan hockeyn i vintras och det är bara därför.

 • http://twitter.com/richardslatt Richard Slätt

  Inte det minsta i affekt, men blir arg när folk pratar om saker som om de ens var på plats eller ens har satt sig in i vad som faktiskt hände för en vecka sedan. Den enda säkerhetsrisken när polisen går upp på läktaren är polisen själv. Hade de inte klivit upp hade matchen inte avbrutits. Nej, står på norra i klacken.

 • http://twitter.com/richardslatt Richard Slätt

  Du säger ju tvärsäkert att du vet att de som blev pepparsprayade var där för att bråka, hur vet du det? Jag tror inte mina vänners barn i tolvårsåldern var där för att bråka som fick pepparspray på sig. Visst är det skönt att sitta där hemma med alla svaren, trots att du inte var på plats eller ens satt dig in i vad som hände?

 • Anonym

  Varför kommenterar du ens när du uppenbarligen inte sett bilder på vad som hände?

 • a Pd

   Tja… de ska iallafall inte gå in och skapa tumult när händelsen är över sedan flera minuter. Om inte publikvärdar och ordningsvakter kan hantera situationen kan det finnas lägen när de ska gå in, men det är en avvägningsfråga. Om ett sådant agerande skapar en större ordningsstörning och fler personskador, vad är då poängen? Vems säkerhet är de där för?

 • Anonym

  Absolut inte! Poangen ar ju att OC-sprayen inte pa nagot satt bidrog till polisens insats utan enbart fungerade som ”hamnd” fran poliser som redan stod i sakerhet bakom ett staket.

 • Anonym

  Du har uppenbarligen inte varit utanför landets gränser. Att påstå att sverige skulle ha världens värsta polis är ju bara idiotiskt. 

 • Anonym

  Hur vet du att jag var hemma?

 • Anonym

  Finns gott om bildmaterial på nätet och utifrån det är det tydligt att polisen inte ska lastas.

 • Anonym

  Jag bor i USA och jag jamfor bara den svenska, finska, norska, danska och den amerikanska polisen. De ar de enda jag stott pa och haft diskussioner med. Av dem ar den svenska absolut minst kompentent.

 • Anonym

  Jag bor i USA och jag jamfor bara den svenska, finska, norska, danska och den amerikanska polisen. De ar de enda jag stott pa och haft diskussioner med. Av dem ar den svenska absolut minst kompentent.

 • Anonym

  Du har uppenbarligen inte läst och förstått  tråden, ställ frågan till Hr. Slätt istället.

 • Anonym

  Har bott i Sverige i 21 ar och i England i 2 ar. Svenska poliser har EXTREMT mycket att lara sig gallande social kompetens fran sina utlandska kollegor. Tror alla som har nagon langre utlandserfarenhet kan halla med om det.

 • Anonym

  Definitivt inte. Bara livradda svenska poliser tycker att det ar en nodvandighet att spruta OC-spray rakt in i en folkmassa bestaende delvis bestaende av kvinnor och barn nar poliserna dessutom redan star sakert och tryggt bakom ett hogt staket.

 • Anonym

  Fast det har man ju redan… Både AFA, Syndikalisterna samt Rättvisepartiet socialisterna är väldigt aktiva våldsförespråkare.

 • a Pd

  Nej, det är ju just det som det här handlar om. Att de inte använder den till det, utan till annat.

 • a Pd

  Haha, va? Ifrågasätter du det? Det finns konstaterade dödsfall, det är bara att göra lite efterforskningar. Inte många, men några. Sedan finns det betydligt fler fall där det med största sannolikhet varit en bidragande orsak.

  Du vet, folk är olika. En del har astma. En del har hunnit bli gamla och sjuka. En del tar medicin som påverkar lungorna. Etc.

 • a Pd

  Haha, va? Ifrågasätter du det? Det finns konstaterade dödsfall, det är bara att göra lite efterforskningar. Inte många, men några. Sedan finns det betydligt fler fall där det med största sannolikhet varit en bidragande orsak.

  Du vet, folk är olika. En del har astma. En del har hunnit bli gamla och sjuka. En del tar medicin som påverkar lungorna. Etc.

 • Anonym

  Ja alla är olika. Nästa gång polisen tar en rånare eller ingriper mot annan gärningsman eller hot etc, så anser väl du att de skall se personens hälsojournal först innan de väljer lämplig åtgärd eller ingen allas.

 • Anonym

  Ja alla är olika. Nästa gång polisen tar en rånare eller ingriper mot annan gärningsman eller hot etc, så anser väl du att de skall se personens hälsojournal först innan de väljer lämplig åtgärd eller ingen allas.

Fingerprint oroligt
att hemligheter läcks

Hoppas på sekretess i insiderutredningen.

Brottsmisstänkte vd:n avgår

Lämnade nyss styrelsen – men stannar inom bolaget.

Förvirring i Carnegie
– sex rådgivare kvar

Avhopp

Upprörda kunder kommer inte fram.

Allt fler venezuelaner byter till dollar

Landets ekonomi har världens högsta inflation.

Så mycket tjänar du
på att flytta pengarna

spara

Här är bästa sparräntan för dig just nu.

Experter tror på nytt
rekord för turismen

”Samband mellan svagare krona och turism.”