Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Trött på Lyxfällan, Top Model 16 och Kryp och andra djur?

Jag kan förstå er.

Det här har å andra sidan lika lite sex appeal som det är knastertorrt, men vem är jag att hålla det ifrån er bara för en sådan struntsak.

Under våren kommer nämligen centralbankschefen Ben Bernanke att ge fyra lektioner på George Washington University om det amerikanska banksystemet, arbetet inom Federal Reserve (Fed) och den senaste tidens ekonomiska turbulens.

Samtliga kommer man, förstås, att kunna se här.

Dagens lektion fokuserar på det amerikanska bankväsendet och hur det fungerade fram till dess att centralbanken Fed föddes 1913. På torsdag går Ben Bernanke igenom hur Fed agerade efter Andra världskriget, medan de  två avslutande lektionerna (27:e och 29:e mars) bland annat fokuserar på finanskrisen 2008 samt recessionen.

Fram med kaffekopparna, chipspåsarna och ta tillvara på tillfället – att lyssna till Ben Bernanke på det här sättet är något man sällan får tillfälle till.Video streaming by Ustream

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter