Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Under natten till onsdagen lyckades Occupy Wall Street återigen ta sig in i Zucotti Park. Och med fäste i det numera uppstädade området står rörelsen nu redo att genomföra sina största aktioner hittills.

Måltavlor: New York Stock Exchange samt tunnelbanor och färjeterminaler.

Tanken från Occupy Wall Streets sida är att samlas framför New York Stock Exchange klockan 07.00 lokal tid imorgon för att hindra de anställda från att komma till sitt arbete, rapporterar Christian Science Monitor. De ska dessutom konfrontera dem med ”berättelser om de människor som står i frontlinjen för den ekonomiska orättvisan.” Ett enormt polisuppbåd lär vänta aktivisterna utanför börsen, som sedan länge även har kravallstaket uppsatt runt omkring sig.

Åtta timmar senare ska Occupy Wall Street försöka ockupera 16 tunnelbanestationer och färjeterminaler i New Yorks fem stadsdelar. Det är kanske den aktiviteten av de två som har störst chans att lyckas. Men att försöka hindra människor från att resa kommer med en stor risk i form av minskat stöd för rörelsen.

I morgon är det exakt två månader sedan som Occupy Wall Street intog Zucotti Park.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter