Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Oavsett när på dygnet som jag har knäppt på CNN eller annan valfri nyhetskanal har det varit William hit, Kate dit.

Det har knappast – tyvärr för egen del kan nog sägas, jag är inget stort fan av kungabröllop… – funnits en funktion liknande den som The Guardian idag erbjuder sina nätläsare – en bröllopsfri variant av nyhetsrapporteringen.

När jag vaknar idag och vevar igång datorn så förstår jag slutligen också varför bröllopet är så intressant.

Skälet stavas Chris Zwermann, global strateg på Zwermann Financial som har tagit på sig det eminenta uppdraget att för CNBC:s räkning göra en ekonomisk koppling till det hela. Vad Chris Zwermann har gjort är att granska hur börserna reagerar när det vankas brittiskt kungabröllop. Totalt har sju stycken nagelfarts – från 1923 när prins kung George VI och drottning Elizabeth gjorde gemensam sak till när prins Charles gifte sig med Camilla Parker-Bowles 2005.

Svaret,  ja det lyder så här:

– We should be happy for this year that we’re already in May and have some positive figures on the markets already, because after the royal weddings and in years after the royal weddings there is more or less no money left in the market. It’s only going sideward.

– In all the years, all the markets in the Dow Jones move more or less sideward or move down in the second half. Only in 1999, when Prince Edward got married, we saw the market go up until May, where we’re now, and after that, we only went sideward.

När det kommer till dollarn så uppger Chris Zwermann att det går ner i förhållande till pundet under bröllopstider.

Lite dålig kvalitet på den här bilden men ni får stå ut med det:

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter