Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Hade egentligen tänkt att vi skulle titta på en hel del annat, men när det kommer rapporter om att cancersjuka Steve Jobs – geniet bakom Apple – bara har sex veckor kvar att leva så är det svårt att ignorera det. Och det oavsett om uppgifterna kommer från tabloiden National Enquirer eller inte.

Tidningen visar nämligen bilder på en extremt mager Steve Jobs utanför kliniken Stanford Cancer Center, där han vårdas för cancer i bukspottskörteln. I sin story har National Enquirer intervjuat flera experter. En av dessa är Gabe Martin som med sina 40 år av erfarenhet säger följande om Steve Jobs:

”He is terminal. What you are seeing is extreme muscle wasting from calorie depravation, most likely caused by cancer. He has no muscle left in his buttocks, which is the last place to go.”

”He definitely appears to be in the terminal stages of his life from these photos. I would be surprised if he weighed more than 130lb.”

Uppgifterna dementeras från Apple-lägret men skickade ner aktiekursen med 1,3 procent efter drygt en timmes handel. Samtidigt kommer det rapporter från Reuters, med hänvisning till anonyma källor, om att president Barack Obama idag ska möta flera it-gurus i Kalifornien, bland dessa Mark Zuckerberg från Facebook – och just Steve Jobs.

Apples it-guru har varit sjukskriven sedan den 17 januari i år och genomgick för två år sedan en lyckad levertransplantation. År 2004 var han dessutom diagnostiserad med cancer i bukspottskörteln men genomgick även då en lyckad operation. Enligt envisa rykten är det just cancer i bukspottskörteln som drabbat Steve Jobs även denna gång.

Några tidigare artiklar som publicerats om Steve Jobs:

SvD: Frågetecken för Apple utan Jobs.

SvD: Jobs styr Apple från sjuksängen.

NY Times: Can Apple find more hits without it’s tastemaker?

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter