Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Mer än ett halvår efter att Barack Obama skrivit under Dodd Frank-lagen, som ska skydda medborgarna från framtida gigantiska räddningspaket, har slutligen Financial Crisis Inquiry Commission fått tummen ur och publicerat sin rapport om vad som förorsakade krisen och hur en ny kan undvikas.

Al Jazeera sammanfattar det hyfsat bra här:

YouTube Preview Image

Rapporten sågas dock på flera håll och anses vara ett hafsverk som knappt ger någon ny information. En av kritikerna är Jonathan Weil som på Bloomberg plitat ner följande salva:

”This, in journalistic parlance, is what we call a clip job. And that’s the trouble with much of the commission’s 545-page report. There’s lots of breezy, magazine-style, narrative prose. But there’s not much new information.”

Ouch.

Läs hans sågning här eller Joe Noceras tuffa ord på New York Times här.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter