Annons

Adam Erlandsson om digitala trender

Adam Erlandsson

Adam Erlandsson

FEEDBACK Bill Gates dagar som heltidsarbetande Microsoftare är snart räknade. Lokaltidningen Seattle Pi gör en stor sak av det och har publicerat flera läsvärda artiklar. Men det är ett mejl som lockar mest till läsning.

Det är ett internt mejl med rubriken ”Windows Usability Systematic degradiation flame” från januari 2003 där Bill Gates upptäcker att det inte är helt lätt att hämta hem mjukvaran Movie Maker till sitt Windows XP:

I typed in movie. Nothing. I typed in movie maker. Nothing. So I gave up and sent mail to Amir saying – where is this Moviemaker download? Does it exist?

So they told me that using the download page to download something was not something they anticipated.

Det är en ganska hård kritik mot företagets dåvarande flaggskeppsprodukt Windows XP, formulerad på ett tydligt sätt. Men gå in här och läs hela mejlet. Ta en funderare – skulle Steve Jobs ha skrivit det så här? Carl-Henric Svanberg?

Den som är intresserad kan säkert uppskatta:
No Bull Bill: Gates’ Blunt Legacy
Q&A: Gates talks about letting go, the future and the foundation
(Båda från Seattle Pi)

När jag ändå är inne på Microsoft måste jag tipsa om Financial Times som har lagt ut en fullständig transkription (tyvärr bakom registreringsvägg) från en intervju med Steve Ballmer. Överlag är det en Ballmer i högform:

FT: The Yahoo Bid was taken partly as a tacit admission that you needed to do something fairly radical. Was that a fair response?

STEVE BALLMER: No. It’s inaccurate. It may be fair; I can’t comment as to fair. In a sense online is our best deal, isn’t it? We’re small; the other guys are big. There’s a market out there. We have only one way to go, and it’s up, baby, up, up, up, up, up!