Annons

Konsertbloggen

Dan Backman

Dan Backman

Härligt att Moderna museet inkluderar Kraftwerk i den kommande utställningen ”Dansmaskiner – från Legér till Kraftwerk”. Utställningen öppnar 22 januari och i samband med det ger de tyska musikpionjärerna två konserter på Cirkus, 21 och 22 januari.

Kraftwerk var på Way Out West så sent som förra året men det är naturligtvis inomhus deras 3D-extravaganza gör sig allra bäst. Förra gången de var på Cirkus, 2004, var det magiskt.

Jag är gammal nog att ha gillat Kraftwerk på den tiden de var ett krautrockband. I det här youtube-klippet ser vi en upplaga med Florian Schneider, Michael Rother och Klaus Dinger. De två sistnämnda gick vidare och bildade det lika viktiga och inflytelserika bandet Neu!, vilket kan förklara att det här låter mer Neu! än Kraftwerk.