Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

På kort tid har iOS-spelet ”Flappy bird” blivit en världssensation. För utvecklaren Dong Nguyen har framgången inte varit helt oproblematiskt. Samtidigt som spelet har blivit en succé har det också blivit föremål för hån. Till den mån att Dong Nguyen nu twittrar att han ska plocka ned spelet.

I am sorry ’Flappy Bird’ users, 22 hours from now, I will take ’Flappy Bird’ down. I cannot take this anymore.

— Dong Nguyen (@dongatory) February 8, 2014

”Flappy bird” har bland annat kritiserats för att ha stulit sin grafik från ”Super Mario world” och ”Super Mario bros 3”. Framför allt på spelsajten Kotaku där det går att läsa en artikel med titeln ”Flappy bird tjänar 50 000 dollar om dagen på stulen grafik”. För Dong Nguyen har ”Flappy bird” blivit lika mycket en framgång som förbannelse. Inom loppet av några dagar har ”Flappy bird” tjänat honom flera årslöner – men det kostade honom hans trovärdighet.

I can call ’Flappy Bird’ is a success of mine. But it also ruins my simple life. So now I hate it.

— Dong Nguyen (@dongatory) February 8, 2014

 

Rättelse: det verkar som om det inte var plagiatanklagelserna som fick Nguyen att plocka ned spelet, utan dödshoten. Dödshot som fortfarande trillar in på Twitter.