Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson
YouTube Preview Image

Äntligen är det dags. Den 27 april släpps spelet officiellt ”Kerbal space program” till PC, Mac och Linux. Vilken resa det har varit. ”Kerbal space program” har varit spelbart i nästan fyra år, först i en alpha-version och senare i en beta, och redan för två år sedan släpptes spelet på Steams Early Access. I ”Kerbal space program” konstruerar man raketer och andra rymdfarkoster och låter små gröna utomjordingar – kallade ”kerbals” – skicka ut dem i rymden. Där försöker man styra fordonen enligt spelets simulerade fysikmodell.

Under åren har det spelet samlat en dedikerad skara fans, – inklusive anställda på NASA – som nära följt spelets utveckling, gett feedback och visat upp sina egna kreationer på youtube. Kolla bara på den 2001-inspirerade videon ”Build, fly, dream” här ovan.

Innan premiären den 27 april publicerar de mexikanska utvecklarna Squad varje dag korta trailers på de nya inslag som kommer att ingå i det fullständiga spelet. Bland annat kvinnliga kerbals.

YouTube Preview Image