Annons

Spelbloggen

Jimmy Håkansson

Jimmy Håkansson

Vendela Carlberg Larsson och Kim Gunnarsson är Morgondag. Tillsammans gör de ”Rymdresa” – en processuellt genererad och poetiskt presenterad rymdodyssé. När du vaknar mitt i rymden får du en pil som pekar åt vilken riktning du ska färdas. Och dit färdas du, genom och förbi universums svärta. Beroende på hur snabbt du åker förbrukar du olika mycket bränsle, men åker du för långsamt så förbrukar du i stället proviant och tid. På vägen till ditt okända mål stöter du på satelliter, planeter och löst rymdskrot. Väljer du att utforska dem så kanske du belönas med resurser, eller bestraffas med slösad tid.

Jag tänker omedelbart på Henry Martinssons ”Aniara” där det stora rymdskeppet som skulle bli mänsklighetens sista hopp i slutändan kom att bli deras sarkofag.

”Rymdresa” utvecklas till Ipad, Wii U, pc och mac.