Annons

Spelbloggen

Daniel Goldberg

Daniel Goldberg
YouTube Preview Image

I förra veckan släpptes ett av årets mest omtalade svenska indiespel. Skaparen Martin Jonasson beskriver ”Rymdkapsel” som ett ”meditativt rymdstrategispel”. Andra har liknat det vid en korsning mellan ”Tetris” och ”Starcraft”.

I ”Rymdkapsel” är ditt jobb att bygga en rymdstation, skydda den från anfallande rymdvarelser och undersöka de mystiska, svarta monoliter som finns utspridda på kartan. För den som är bekant med Arthur C. Clarkes och Stanley Kubricks ”2001 – Ett rymdäventyr” är tjusningen extra stor när en upptäckt monolit belönar dina rymdfarare med extra färdigheter.

Spelet har mötts av mycket fina recensioner. SvD återkommer med ett ordentligt test när vår regelbundna spelbevakning gör comeback efter semestern.

”Rymdkapsel” finns ute nu till Iphone, Ipad, Android och PS Vita.

/Daniel (@danielg0ldberg)