Annons

Spelbloggen

Daniel Goldberg

Daniel Goldberg

Veckan till ära tipsar speljournalisten Thomas Arnroth på SVT om fyra indiespel med hbtq-tema. Samtliga är tankeväckande skapelser, väl värda att kika närmare på. Dessutom kostar de inte ett öre att ta del av.

Se inslaget från SVT ovan, och klicka sen på länkarna nedan för att provspela själv.

Bromancing saga 2 (pc)

Svenske Daniel Remar har skapat detta vitsigt namngivna co-op spel, som driver med machokultur, homofobi och manlig beröringsskräck.

Lim (web)

Ett enkelt spel om att inte passa in, skapat av Merritt Kopas. Du styr en brun fyrkant som helst av allt vill vara sig själv, men som tvingas anpassa sig för att komma vidare. Annars blir de andra klossarna obehagligt aggressiva, ibland till och med våldsamma.

Dys4ia (web)

Ett självbiografiskt spel skapat av Anna Anthropy, som även skrivit boken Rise of the videogame zinesters om indieutveckling. Spelet handlar om att genomgå hormonbehandling och ett könsbyte.

Mainichi (pc/mac)

Ett till formen traditionellt men tematiskt unikt rollspel, skapat av Mattie Brice. Mainichi handlar om vardagen som transsexuell, och om den ständiga kampen för att slippa dömas av samhället runt omkring.

/Daniel (@danielg0ldberg)