Annons

Spelbloggen

Tove Bengtsson

Tove Bengtsson

De två före detta Grin (den svenska spelstudion som gick i graven 2009)-utvecklarna Jonatan Crafoord och Björn Albihn står bakom den nystartade studion That Brain. Och de har redan jobbat på sitt kommande spel “20,000 leagues above the clouds” i ett halvår.

I den här intervjun diskuterar de bland annat om hur det är att jobba som ett tvåmannateam jämfört med att arbeta med stora mainstreamspel (så kallade AAA-titlar). Björn Albihn menar exempelvis att det visst går att skapa grandiosa tredimensionella upplevelser, även om ens spelstudio bara består av två personer – det gäller bara att fokusera på rätt saker i utvecklingen.

“20,000 leagues above the clouds” kan förhoppningsvis passa in på den beskrivningen. Duon säger sig vara influerade av spel som “Pirates!”, Baldur’s gate” och “Journey”, liksom av tv-serier som “Firefly”, filmer som Studio Ghiblis “Spirited away” och “Laputa – castle in the sky” och böcker skrivna av Jules Verne och HG Wells. Det är inspirationskällor som verkligen ger höga förväntningar, och av videon att döma ser det lovande ut.

YouTube Preview Image

I denna övärld mellan molnen åker man alltså runt i ett steampunk-luftskepp. Jag är redan klart intresserad.