Annons

Berglunds bira

Thomas Berglund

Thomas Berglund

edp growth_green

The Brewers Association (BA), organisationen som representerar små (med amerikanska mått mätt) och oberoende hantverksbryggerier, rapporterar att USA:s export av ”craft beer” ökade med 35,7 procent under 2014. Marknaderna som växer snabbast är Brasilien, Sydkorera, Thailand och Storbritannien. Men fortfarande försvarar Sverige sin andraplats bland de största enskilda exportländerna. Ojämförligt störst är Kanada som står för 53 procent, men därefter kommer Sverige med 12 procent. Trea är sedan Storbritannien med 10,7 procent, följt av Australien och Sydkorea med 5,1 respektive 3,4 procent.

Om bloggen


Berglunds Bira handlar huvudsakligen om öl.
Recensioner av nya brygder kommer att blandas med branschnyheter och trendspaningar. Intresset för kvalitetsöl har formligen exploderat de senaste åren och nya små hantverksbryggerier slår upp portarna i stort sett varje månad.
Förutom öl kommer bloggen också att ge utrymme åt akvavit, vodka, whisky, rom och andra ädla drycker (samt understundom alkoholfria alternativ).

Det enda som är helt säkert att bloggen aldrig kommer att handla om vin.

Thomas Berglund har varit med länge på Svenska Dagbladets redaktion. Han har tjänstgjort som redigerare, nattchef och reporter och med åren har passionen för god öl bara vuxit.
Du är välkommen att kontakta honom om tips, egna funderingar eller annat som rör bloggen på mejladressen thomas.berglund@svd.se.