Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I tisdags passade Google på att, på samma dag som Apple släppte datumet för sitt event, slå till med nästa version av operativsystemet Android.

Det förväntade Key Lime Pie 5.0 blir nu istället Kitkat 4.4. Google samarbetar med Nestlé kring lanseringen och har gjort en kampanjsajt där alla specifikationer för Android är beskrivna utifrån choklad med kex. En lite udda kombination med ett chokladmärke och ett teknikbolag, men samtidigt har ju Android haft många olika sötsaker som namn även om det inte varit varumärken.

Teknikbloggen Techcrunch skriver att inga pengar har betalats ut mellan Nestlé och Google, utan att det handlar om ett så kallat cross promotion-avtal. Det består bland annat av en tävling där deltagarna får Google Play-kredit om de hittar Kit Kat-paket med Android-info på.

Än så länge finns inget datum klart för släppet av den nya versionen, men figuren som ska stå utanför Googles Android-kontor verkar vara färdigdesignad.

Androidstatyer_medkitkat

Googles Android-statyer på rad – Cupcake, (Kitkat), Froyo, Eclair, Ice cream sandwich, Gingerbread, Honeycomb and Jelly Bean. Bilden är ett montage.

LÄS MER: Google vill knyta dig närmare till sig

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson
Fler bloggar