Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Microsoft vdbrevKlockan sex på morgonen, torsdag morgon Seattle-tid, väcktes Microsoft-anställda av ett långt brev i mejlinkorgen från vd:n Satya Nadella.

Det har gått snart sex månader sedan han tillträdde som vd, och under den tiden har han antytt att han kommer sätta sin egen prägel på Microsoft. Nu verkar det snart vara dags.

Brevet till de anställda har han även lagt ut för alla att läsa och han inleder det bland annat med att säga:
”Dagen jag tog mig an min nya roll sa jag att vår industri inte respekterar tradition – den respekterar bara innovation.”

Det betyder, enligt Satya Nadella, att Microsoft måste ”återupptäcka sin själ” och sin ”unika ryggrad”. Får han som han vill handlar det om att ”återigen” förändra världen. Det är en stor kostym som Satya Nadella sätter på sig.

I brevet skriver han också att det snart kommer nyheter kring utveckling och omorganisation. Det verkar som att Satya Nadella kommer att gå ifrån den förre vd:n Steve Ballmers nya riktning och omorganisation, som gjordes så sent som förra sommaren. Den kallade Steve Ballmer ”One Microsoft”, med fokus på prylar, tjänster och mjukvara. Satya Nadella skriver att det är väl bra, men nu måste Microsoft vidare. Han definierar det istället som att Microsoft ska fokusera på plattformar och produktivitet för mobilt och molntjänster.

Vilka konkreta förändringar det innebär, skriver han, kommer att presenteras samtidigt som den senaste kvartalsrapporten den 22 juli.

Här finns Satya Nadellas vd-brev i sin helhet.

LÄS OCKSÅ: Microsoft slog förväntningarna trots svagare kvartal
LÄS MER: Därför ger Microsoft bort Windows för mobila produkter

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson