Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Efter dagens event fick jag möjlighet att titta närmare på hur Home fungerar. Det är alltså en app man laddar ner från Google Play som tar över hemskärmen, det låsta skärmläget och bakgrundsbilden. I låst läge kan man se uppdateringar i det Facebook kallar ”cover feed”, samt notifieringar. När man öppnar telefonen scrollar Home automatiskt mellan uppdateringarna, eller så kan man svepa till höger och vänster mellan innehållet som läggs på hela skärmen, gilla det och kommentera.

När det kommer nya notifieringar kommer de upp på skärmen och man kan välja mellan att klicka på dem eller ta bort dem. Man ser också sin egen profilbild längst ner i mitten på skärmen, och när man trycker på den kommer genvägar till Messenger-appen och andra appar fram.

Facebook introducerade också ”chat heads” där man dels kan dra in folk på skärmen som man vill prata med, och få meddelanden genom att ett litet huvud på personen som skriver dyker upp på skärmen. Huvudet kan dras runt och klickas på för att svara.

Utöver det finns även ”app launcher” där man genom att dra uppåt på skärmen får fram hemmenyn med förinstallerade appar, och där man också kan lägga in genvägar. För att komma till listan med alla appar måste man svepa till vänster från menyn.

När Home släpps den 12 april kommer det att fungera på vissa Android-telefoner i USA – HTC First, HTC One X, Samsung Galaxy S 3 och Samsung Galaxy Note 2. Det kommer också till HTC One och Samsung Galaxy S4, samt fler telefoner under de kommande månaderna.

Läs också: Facebook-telefonen som inte är en telefon

I videoklippet nedan går CNET News.com igenom hur Home fungerar på HTC First, telefonen som HTC har tagit fram i samarbete med Facebook.

Läs mer: Liverapportering från Facebook-eventet

Foto ovan: James Martin/CNET

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson