Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Lagom till dagen innan till Apples event (som äger rum i kväll svensk tid) kom nyheten om att Samsung säger upp sitt leveransavtal för LCD-skärmar med företaget, det rapporterade Korea Times.

Skälet, sa en källa till tidningen, var att Samsung inte längre kan leverera skärmar till ett så rabatterat pris.

Men innan jag hann trycka på publicera-knappen för ett inlägg om det kom det i kväll nya uppgifter om att det inte stämmer. En talesperson för Samsung dementerar att avtalet skulle vara uppsagt och säger till CNET News.com och att Samsung aldrig har försökt att stoppa leveranserna.

Det har ryktats om att Samsung ska sluta leverera skärmar till Apple tidigare och de båda bolagen har en pågående och varaktig patentstrid. För även om skärmavtalet, eller andra saker Samsung levererar till Apple som minneschip och processorer, inte är en del av den så gör det nog inte saken bättre.

Och under de senaste månaderna har det kommit uppgifter på att Apple pratar med andra leverantörer för skärmar, som Sharp och LG.

Nya surfplattan Ipad Mini (det namn som flest verkar satsa på), som Apple förväntas lansera i morgon, har enligt flera källor ingen Samsung-skärm. Och det har även gått rykten om att den heller inte kommer ha en så kallad retina-skärm, som den Apples andra produkter som kommit ut på marknaden de senaste åren har. Bland annat för att Ipad Mini ska vara tunnare, lättare och ha ett lägre pris.

LÄS MER: Så kommer (kanske) nya mini-Ipad se ut

Apple är ju inte ensamt om att vilja hinna få ut en ny surfplatta innan julruschen, men passar på att hålla sitt event innan sina konkurrenter. Microsoft har ett event i New York på torsdag där den nya surfplattan Surface förväntas släppas till försäljning i samband med släppet av nya Windows 8. Och Google har ett event på måndag, också det i New York, där det ryktas om att en ny större Nexus tio tums surfplatta ska lanseras.

LÄS MER: Microsofts Ipad-utmanare prissatt

Jag kommer att vara på plats i San Jose för Apples event i morgon (klockan 19.00 i dag svensk tid) och rapportera därifrån här på bloggen.

LÄS MER: Veckan som avgör Apples framtid

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson