Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I juni skrev jag om att Apple fått igenom ett säljstopp i USA av Samsungs surfplatta Galaxy Tab 10.1 här på bloggen. Något som medierna här beskrev som en viktig delseger för Apple innan den stora rättegången i augusti.

Men det har varit många turer sedan dess och i dag hävde domare Lucy Koh säljstoppet och Samsung-plattan är ute på marknaden igen.

För trots att Apple vann stort i rättegången mellan de båda parterna, som ägde rum här i Silicon Valley för ett par månader sedan, så gick patentintrånget för kopierad design från Ipad inte igenom. En seger för Samsung vars surfplatta nu ”går fri”.

När det gäller eventuella säljstopp för de produkter Samsung dömdes till patentintrång för i rättegången ska den processen ske den sjätte december i år.

I dag kom också en bekräftelse på att Samsung har begärt att få nya Iphone 5 inkluderat i den kommande rättegångstvisten mellan Apple och Samsung. Det för att Apple, enligt Samsung, bland annat ska ha gjort överträdelser av LTE-relaterade patent i Iphone 5.

Nästa drabbning i rättssalen väntas tidigast bli i december i år, men det lär väl hända en del tills dess kan man tänka.

LÄS MER: Apple vann stort i rättegången mot Samsung

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson