Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

En av snackisarna i dalen i dag är uppgifter kring ett hemligt bud Twitter-grundaren Jack Dorsey gav Instagram innan det köptes av Facebook. Rykten om mikrobloggens intresse för fototjänsten har florerat sedan tidigare, men i dag skriver teknikbloggen VentureBeat att det var ett konkret bud från Twitter som fick Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att agera snabbt. Och att Instagrams medgrundare Kevin Systrom dubblade köpesumman, utifrån Twitters bud, på kuppen.

Källor till teknikbloggen VentureBeat säger att blotta tanken på att Instagram skulle ägas av Twitter gjorde Mark Zuckerberg paranoid och fick honom att köpa fototjänsten. En affär som gjordes över en helg.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson