Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Häromdagen gick jag förbi bildapplikationen Instagrams kontor, som ligger i South Park några kvarter ifrån där jag bor i San Francisco. Undra om verksamheten pågår som vanligt där eller om de anställda redan har börjat flytta in hos Facebook? Bolaget såldes ju till sociala medier-jätten för en dryg vecka sedan till priset av hela en miljard dollar. Enligt medgrundaren Kevin Systrom ska tjänsten ändå finnas kvar som den är, men vi får väl se hur det blir med det.

Den senaste veckan har analyserna haglat över hur Instagram lyckades att bli uppköpta. Snacket går att de medvetet drivit upp priset genom den andra rundan av kapital företaget tog in några dagar innan köpet, då det värderades till 500 miljoner dollar.

Men tillbaka till kontoret i South Park. Instagram flyttade in i nya lokaler för en månad sedan och innan dess satt de över gatan i Twitters gamla lokaler. Jag var där hösten 2007 när jag intervjuade en svensk startup, Heysan, som delade kontor med Twitter. Då hälsade jag på en av mikrobloggens två grundare, Jack Dorsey, som vid den tiden hade runt 25 anställda. Nu har han över 700.

Källor till bland annat New York Times säger att Twitter visade intresse för att köpa Instagram, men blev snuvat på köpet av Facebook. Jack Dorsey kommer ändå inte att gå lottlös eftersom han har investerat i tjänsten sedan tidigare. Han har dock, trots tidigare flitigt användande, inte tagit några fler bilder med appen sedan affären med Facebook annonserades förra måndagen.

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson