Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

På söndagkvällens Oscarsgala twittrade tv-personligheten Ellen DeGeneres, som ledde galan, ut ett foto på henne tillsammans med en rad skådespelare. Bradley Cooper verkar vara den som tar fotot och med på bilden finns en rad stjärnor som Julia Roberts, Kevin Spacey, Meryl Streep och Jennifer Lawrence.

I skrivandets stund har twitter-inlägget skickats vidare över 2,3 miljoner gånger. Det är nytt rekord och slår med hästlängder president Barack Obamas tweet från valnatten förra året: ”Four more years”, som har skickats vidare strax under 800 000 gånger. Men en skillnad, som teknikpublikationen Techcrunch påpekar, är att Twitter har 30 procent fler användare i dag jämfört med i november 2012 när valet ägde rum.

LÄS OCKSÅ: Historisk tweet från Obama

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson