Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Google Plus MailHar du ett Google-konto som är kopplat till Googles sociala nätverk Plus och e-posttjänsten Gmail så kommer sökjätten snart göra ditt namn tillgängligt för att mejla till. Det innebär alltså att det inte behövs en e-postadress till en person som har ett konto på Google Plus, utan bara dess namn där.

Det var på torsdagen som Google lanserade en uppdatering man kallar ”Email via Google +”, med vilken det går att skicka mejl i Gmail genom att skriva in ett namn på en person.

Alla som använder Google Plus och Gmail får uppdateringen inom några dagar, och du måste själv gå in och ändra i inställningarna för Gmail om du vill begränsa vilka mejl som kan skickas till dig (se bild nedan).

Opt out Google Plus Mail

Din e-postadress exponeras dock för personen som mejlar först när du svarar på ett mejl som har skickats genom ditt namn.

Det är inte första gången Google gör uppdateringar som du själv aktivt måste avanmäla dig från. Samma gällde för det sociala nätverket Buzz som lanserades för några år sedan, men som inte blev någon lyckad historia för Google. Och senast var det ditt namn och ansikte i annonser, om du har gillat eller kommenterat ett varumärke genom Google, som du aktivt måste ställa in för att det inte ska synas.

LÄS MER: Så tar du bort ditt ansikte från Googles annonser

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson