Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

I slutet av december hackades Snapchat, appen där man kan skicka foton och kommentarer som raderas när mottagaren har sett dem. Intrånget gjordes av en hackergrupp och 4,6 miljoner telefonnummer från appen lades upp för nedladdning på en sajt med namnet SnapchatDB. Snapchat uttalade sig om intrånget på företagets sajt, men bad inte om ursäkt till sina användare för att det kunde hända.

Så i torsdags, närmare två veckor senare, kom till slut något som skulle kunna tolkas som en ursäkt.

”Vi är ledsna över problem som det här kan ha skapat och vi uppskattar verkligen ert tålamod och support”, skriver Snapchat i uttalandet.

Snapchat har också släppt en uppdatering till sina IOS- och Android-appar, där användarna kan välja att inte koppla sitt mobilnummer till sitt användarnamn. För att ändra det uppdaterar man appen och går in i inställningar och vidare till ”Mobile #”.

LÄS MER: Snapchat håvar in 330 miljoner kronor
LÄS OCKSÅ: Fejden bakom succéappen Snapchat

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson