Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Snapchat_logoDen populära appen Snapchat, där innehållet försvinner efter man har tittat på det, är på allas läppar här i Silicon Valley.

För några veckor sedan ryktades det att Snapchat-grundarna Evan Spiegel och Bobby Murphy tackade nej till ett bud från Facebook, som ville köpa Snapchat för hela 3 miljarder dollar, runt 20 miljarder kronor.

Det spekulerades i anledningar till varför de nobbade budet, och en var rykten kring att de hade en investering på 200 miljoner dollar till en värdering av mellan 3 och 4 miljarder dollar på väg in.

Förra veckan gick spekulationerna istället kring en investering på 55 miljoner dollar till en värdering av 2 miljarder dollar. Och i onsdags bekräftade vd:n Evan Spiegel att Snapchat har fått in 50 miljoner dollar, cirka 330 miljoner kronor, från en enda investerare. Vilken det är sa han inte i en intervju med teknikbloggen Techcrunch på onsdagen.

Men senare på dagen bekräftade en talesperson för Snapchat till teknikbloggen Venturebeat att det är hedgefonden Coatue Management som gör investeringen. Coatue har för några månader investerat 45 miljoner dollar i hotellappen Hotel Tonight och tidigare även gått in med pengar i lagringstjänsten Box.

Den nya pengarna innebär att Snapchat totalt har tagit in 123 miljoner dollar, cirka 812 miljoner kronor, i riskkapital. Det är en stor summa pengar, särskilt med tanke på att bolaget inte har några intäkter att tala om.

Snacket går ofta kring om en tjänst kan bli ”nästa Facebook” och Snapchat-grundarna vill säkert försöka själva istället för att sälja till sociala medier-jätten. I förra veckan rekryterade de Emily White från Instagram som har jobbat med fotoappens affärsmöjligheter, och man kan tänka sig att hon har fått ett liknande uppdrag på Snapchat.

Men i kulisserna lurar en stämning från Frank ”Reggie” Brown, som hävdar sig vara den tredje grundaren till Snapchat. I slutet av förra veckan skickade Snapchats advokater in ett förslag till domstolen på ett förbud för honom att prata med medier om ärendet.

LÄS MER: Snapchat snor chef från Instagram

LÄS MER: Fejden bakom succéappen Snapchat

LÄS OCKSÅ: Apparna unga flockas runt

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson