Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

Den senaste i raden av Facebooks nya funktioner i det sociala nätverket är videoreklam. Till att börja med kommer ett begränsat antal användare att få se videoannonser i flödet och klippen startar automatiskt. De kommer dock att vara ljudlösa om användaren inte själv väljer att klicka på klippet eller spela det i helskärm. Vilket i sin tur kräver en del av annonsörer, som måste skapa ett tillräckligt attraktivt innehåll för att folk ska klicka.

När det gäller videoannonser i Facebooks mobilappar kommer de bara att starta om man är uppkopplat på ett trådlöst nätverk. Det ska förhindra att det sociala nätverket äter upp all mobildata på en gång.

Videoannonser förväntas stå för 4,15 miljarder dollar, cirka 27 miljarder kronor, i år. Jämfört med 2,89 miljarder, cirka 19 miljarder kronor, under 2012, visar siffror från analysföretaget Emarketer. Det innebär en ökning med 43,5 procent från förra året till detta, och det finns alltså en hel del möjliga pengar för Facebook att hämta i videoreklam.

Facebook har testat videoklipp som startas automatiskt på plattformen sedan i september, och det var väl näst intill givet att det också skulle leda till videoreklam. Videoannonserna börjar komma ut i flödet den här veckan och då får vi se hur användarna reagerar.


LÄS MER:
Facebook tappar i socialt engagemang

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson