Annons

Silicon Valley-bloggen

Miriam Olsson Jeffery

Miriam Olsson Jeffery

IOS 7.0.2En dryg vecka efter att Apple släppte sitt nya operativsystem IOS 7 för Iphone och Ipad har det nu kommit en ny version – 7.0.2.

I den ska Apple ha fixat säkerhetsbuggarna (finns även andra buggar) med att kunna komma förbi skärmlåset och nå foton och ringa. Samt lagt tillbaka möjligheten att använda ett grekiskt tangentbordsval för säkerhetskoder.

Det var i torsdags förra veckan, en dag efter släppet, som buggen med att det går att få tillgång till foton och dela dem i mejl och sociala medier utan att låsa upp telefonen upptäcktes.

LÄS MER: Säkerhetsbugg i Apples nya IOS 7

I fredags rapporterades en ny bugg där man kunde ringa från nödsamtalsfunktionen genom att slå in ett nummer och trycka på ring-knappen många gånger.

200 miljoner IOS-prylar har redan blivit uppdaterade med IOS 7 (Apple har snart sålt 700 miljoner), enligt siffror från Apple tidigare i veckan, och nu återstår att se hur många som gör om det igen så snart efter.

LÄS OCKSÅ: Säkerhetsforskare bekräftar fingeravtrycks-hacket i Iphone

Om bloggen

 
Miriam Olsson Jeffery är SvD Näringslivs medarbetare i internetutvecklingens centrum - Silicon Valley i Kalifornien. Här föds det som påverkar våra nätliv och företagens affärer. Bloggen handlar om webbtjänsterna, användarna, entreprenörerna, pengarna och internetjättarna, men också om livet och stämningen i dalen.

Vill du kontakta Miriam?
Hon nås på mejl eller
Twitter: @miriamolsson